23 NOIEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Cancerul se poate trata!
Cancerul se poate trata!

Boala secolului cu incidenţa cea mai mare şi cu un impact terifiant la nivel psihologic nu este incurabilă. Cancerul se poate trata chiar şi în faze avansate apelând şi la terapii alternative care se bazează pe hrana vie cunoscută sub numele de alimentaţie raw-vegană. În lume există două clinici, în Mexic şi Ungaria, unde bolnavii de cancer sunt trataţi cu sucuri din plante, legume şi fructe, clisme cu cafea şi suplimente naturale. Terapia aparţine doctorului Max Gerson şi a fost concepută încă din 1920. Acest tip de tratament activează capacitatea corpului uman de a se vindeca singur, utilizând o alimentaţie exclusiv organică care acţionează asupra întregului organism şi nu localizat, doar asupra organului afectat. Terapia neconvenţională nu vindecă doar cancerul, ea acţionează benefic şi asupra hepatitei, diabetului, bolilor cardio-vasculare şi bolilor autoimune. Foarte puţin cunoscută la noi, această terapie nu beneficiază de aplicare sau măcar recomandare din partea medicilor oncologi. Informaţiile despre hrana vie, beneficiile ei şi tratamentul cu sucuri care vindecă cancerul se găsesc doar în cărţi, pe internet sau din mărturiile foştilor bolnavi care s-au vindecat urmând acest tratament.


Terapia Gerson urmăreşte trei paşi principali spre vindecarea bolilor: detoxifierea organismului, furnizarea către organism de substanţe nutritive esenţiale prin sucurile preparate din legume, fructe şi verdeţuri organice, nemodificate genetic, netratate chimic şi în final suplimentarea cu nutrienţi deficitari. După această perioadă pacientul va reveni la mâncarea solidă, din care trebuie să elimine neapărat sarea, zahărul, proteina animală, alcoolul, hrana procesată, conservele de orice fel. Hrana vie, neprocesată termic, este ideală pentru recuperarea bolnavului de cancer pentru că se elimină orice sursă de toxicitate din organism. Din categoria mâncărurilor raw-vegane fac parte toate alimentele în starea lor naturală, nealterate de căldură: supe reci, salate, paste din legume, sosuri, rulade, piureuri, toate făcute din verdeţuri, legume şi fructe. Alături de acestea se recomandă consumarea supei Hippocrate, preparată din ţelină, roşii, pătrunjel, usturoi, ceapă şi cartofi.
Regimul este total diferit de o alimentaţie tradiţională, iar cel care o urmează trebuie să fie în primul rând determinat şi disciplinat în urmarea ei.

Alimente interzise bolnavilor de cancer

În terapia Gerson sunt interzise toate alimentele fabricate sau procesate, conservate, congelate, rafinate, sărate, afumate sau sulfurate. Sunt interzise produsele lactate de toate tipurile, alcoolul, ananasul şi fructele de pădure care pot da reacţii alergice, avocado alături de toate tipurile de nuci care sunt prea bogate în grăsimi, soia şi produse din soia, condimente ca piperul negru, ardeiul iute, busuiocul şi alte plante aromatice, fasolea uscată şi păstăi, lucerna germinată şi lăstarii de fasole. Orice tip de carne şi peşte, zahăr alb, brun, făina rafinată sunt interzise cu desăvârşire, ca şi cafeaua şi ceaiurile cu conţinut de cofeină. Nu sunt acceptate nici ciupercile pentru că sunt greu digerabile.
Se interzice orice produs care conţine fluor, cum ar fi apa fluorizată, pasta de dinţi, apa de gură, vopsele de păr, substanţe de încreţire permanentă a părului, cosmetice, deodorante, ruj şi loţiuni. 
Alimentaţia este una din principalele cauze de îmbolnăvire alături de mediul poluat şi stresul tot mai mare. Ca metodă de prevenţie, autorul cărţii „Hrana vie în prevenirea şi vindecarea cancerului” , Elena Niţă Ibrian, scrie despre beneficiile hranei vii: „Eu personal consum hrană vie de peste 5 decenii şi nu mai am niciun fel de boală, fapt pentru care am încredere oarbă în eficinţa consumului de crudităţi naturale. De mi s-ar da tot aurul din lume tot nu m-aş mai întoarce vreodată la mâncărurile tradiţionale, care nu sunt altceva decât balast pentru corp şi totodată generatoare de boli, printre care se numără şi cancerul”. Autoarea cărţii este convinsă de puterea hranei vii pentru că a fost bolnavă de cancer şi s-a vindecat datorită regimului strict.

Psihicul, o armă de necontestat în tratarea cancerului

Reuşita în lupta cu necruţătoarea boală este strâns legată de starea psihică a bolnavului. Atunci când o persoană este diagnosticată cu cancer, indiferent de metoda de tratament, se impune ajutor psihologic care contribuie la vindecare prin puterea autosugestiei. Intervine din nou puterea de autovindecare a corpului uman. Există un doctor german pe nume Ryke Hamer despre care se spune că a vindecat bolnavi de cancer doar stând de vorbă cu ei. El a pledat pentru ideea că îmbolnăvirea de cancer survine după o traumă, un şoc emoţional care se propagă la nivel biologic. Din acest punct au urmat o serie de cercetări care au demonstrat că orice boală, nu doar cancerul, este controlată printr-o zonă din creier ce îi corespunde în mod direct. Această teorie permite bolnavului să înţeleagă de ce s-a îmbolnăvit şi îi oferă şanse reale de vindecare prin forţele proprii. Din păcate metoda nu a fost şi recunoscută de institutul german de medicină şi chiar s-a refuzat ca cercetările să fie continuate. Medicului i s-a retras licenţa medicală pe motiv că a refuzat să se conformeze principiilor medicinei standard. Chiar dacă nu există recunoaştere medicală a metodei de tratament iniţiată de medicul german, se cunosc beneficiile terapiei psihologice în procesul de tratarea a cancerului şi se recomandă alături de tratamentul medicamentos sau naturist.

De ce nu se prepară hrană vie în spitale?

Răspunsul poate fi la îndemână numai dacă avem în vedere considerentele financiare. În aceeaşi carte a Elenei Ibrian găsim şi o explicaţie pertinentă “ pentru că în spitale există o bucătărie dependentă de administraţie şi numai foarte puţini medici au cunoştinţe temeinice de dietetică. (…) Experţii respingeau această dietă anticanceroasă pentru că neavând cunoştinţe în domeniu o considerau ineficientă. ” Concluzia a fost redactată în cartea apărută în 2001. Au trecut 12 de ani de atunci iar situaţia nu s-a schimbat prea mult pentru că singurul răspuns pe care l-am primit de la doi specialişti în oncologie astăzi a fost simplu: “nu ştiu”.


Articole înrudite