14 MARTIE 2025 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Beneficiile consumului zilnic de pâine
Beneficiile consumului zilnic de pâine

Pâinea, aliment ce oferă energia necesară creierului şi sistemului nervos, trebui inclusă zilnic în dietă pentru menţinerea unui stil de viaţă sănătos. Un document grafic prezentat în cadrul campaniei „Pan Cada Día” (Pâine în fiecare zi), cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătăţii, include şapte beneficii ale consumului de pâine, potrivit cotidianului spaniol ABC, care le prezintă.

Pâinea figurează la baza piramidei alimentare. Aparţine grupului cerealelor şi este un aliment complet sub aspect nutriţional.

Ea oferă energia necesară creierului şi sistemului nervos.

Specialiştii recomandă 5-6 raţii zilnice de hidraţi de carbon. O bună modalitate de a acoperi această necesitate este aceea de a consuma pâine la fiecare masă.

Pâinea contribuie la reglarea funcţiilor intestinale prin conţinutul mare de fibre, mai ales pâinea integrală. Fibrele reduc riscurile de diabet de tip II şi de colesterol.

Aportul său de vitamine hidrosolubile din grupa B ajută la transformarea alimentelor în energie, la menţinerea sănătăţii părului, pielii şi unghiilor, la formarea globulelor roşii şi anticorpilor şi la menţinerea în stare bună a sistemului circulator.

Ea conţine calciu, magneziu şi potasiu, fundamentale pentru organism.

Este ideală pentru copii şi adolescenţi, dată fiind intensa activitate fizică a acestora, dar şi pentru alte persoane, pentru că este un aliment uşor de mestecat şi de digerat.


Articole înrudite