26 NOIEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Aplicaţia care reduce emoţiile negative
Aplicaţia care reduce emoţiile negative

Aplicaţia pentru telefoanele mobile „PsyPills”, realizată de psihologi ai Universităţii „Babeş-Bolyai” (UBB) Cluj-Napoca, este în Top 50 al aplicaţiilor din România dedicate stilului de viaţă, aceasta având scopul de a reduce emoţiile negative nesănătoase, informează Mediafax.
Potrivit unui comunicat al UBB, aplicaţia este protejată de Oficiul Român pentru Drepturi de Autor (ORDA) şi este disponibilă în limbile română şi engleză.
„PsyPills, aplicaţia academică pentru telefoanele mobile elaborată de psihologii Departamentului de Psihologie Clinică şi Psihoterapie din Universitatea «Babeş-Boylai» (UBB), a fost inclusă între primele 50 de aplicaţii din România în clasamentul aplicaţiilor dedicate stilului de viaţă (Mobile App Ranking). În clasamentul recent al aplicaţiilor pentru telefoanele mobile, PsyPills (Psychological Pills – Pastille Psihologice – marcă protejată ORDA) se află pe locul 34 în topul vânzărilor în ţară de sisteme de tip App dedicate stilului de viaţă. PsyPills este o aplicaţie elaborată de psihologii Departamentului de Psihologie Clinică şi Psihoterapie din UBB şi este disponibilă atât în limba română, cât şi în limba engleză”, se arată în documentul citat.
Reprezentanţii UBB au subliniat că aplicaţia vizează autocontrolul şi reglarea emoţională, prin „pastile psihologic” care diagnostichează şi reduc iraţionalitatea şi dezvoltă raţionalitatea, cu scopul final de a reduce emoţiile negative nesănătoase şi de a creşte starea de bine/calitatea vieţii prin emoţii sănătoase.
„PsyPills poate fi utilizată în servicii clinice, terapie autoadministrată (cu monitorizare terapeutică), psihoeducaţie, dar şi în cercetare”, se mai arată în documentul citat.
Aplicaţia PsyPills a fost gândită la un preţ minimal de 0,99 dolari, pentru a fi accesibilă şi persoanelor dezavantajate socio-economic. Aceasta dispune şi de o variantă, parţială, demo gratuită, iar autorii îşi vor da acordul pentru utilizarea gratuită a PsyPills în scopuri educaţionale/de cercetare.


Articole înrudite