Al doilea caz de variola maimuţei diagnosticat în România Recomandat

Marți, 14 Iunie 2022 15:33
Publicat în Sanatate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Al doilea caz de variola maimuţei a fost diagnosticat oficial în România. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 32 de ani. Acesta s-a prezentat la o clinică medicală din Bucureşti săptămâna trecută, iar investigaţiile de laborator au confirmat astăzi că pacientul este infectat cu variola maimuţei, potrivit hotnews.ro.

Starea bărbatului este bună şi acesta va rămâne în izolare, potrivit unei informări a Ministerului Sănătăţii. În acest caz a fost declanşată o anchetă epidemiologică pentru stabilirea contacţilor direcţi.

Ministerul Sănătăţii anunţase ieri primul caz de variola maimuţei diagnosticat în România - un bărbat în vârstă de 26 de ani din Bucureşti. „Acesta a fost diagnosticat în cursul zilei de astăzi în urma investigaţiilor de laborator. Boala a debutat în urmă cu 4 zile, iar pacientul s-a prezentat la spital în cursul nopţii precedente. Starea bărbatului este bună”, anunţa ieri Ministerul Sănătăţii.

Primul român diagnosticat cu variola maimuţe primeşte tratament simptomatic şi se află în izolare, mai preciza Ministerul Sănătăţii: „Din anamneză, rezultă că partenerul persoanei infectate a călătorit în ultima perioadă în mai multe ţări din Europa unde există numeroase cazuri de infecţie cu variola maimuţei.”

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu