26 DECEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Activităţile de voluntariat îi ajută pe cei care beneficiază de ele, dar şi pe cei care le practică. Cei din urmă au o presiune arterială mai bună, scrie passionsante.be.
Voluntariatul contribuie la o stare psihică, dar şi fizică bună - este ceea ce a constatat o echipă de la Universitatea Carnegie-Mellon (Pittsburgh), după un studiu efectuat pe circa o mie de persoane adulte. La începutul cercetării, toate aveau un nivel bun al tensiunii arteriale. Prin conversaţii individuale s-a putut determina profilul participanţilor, cu accent pe activităţile de voluntariat (de orice natură, dar totalizând cel puţin 200 de ore anual).
După patru ani, cercetătorii au făcut noi măsurători, descoperind că voluntarii prezentau un risc cu 40% mai mic să aibă hipertensiune. Un specialist arată că „voluntariatul permite menţinerea legăturilor sociale, lupta împotriva izolării şi a închiderii în sine, lucruri extrem de importante pentru sănătate în ansamblu, îndeosebi la persoanele vârstnice”.
Alte studii au arătat că şi tinerii profită din plin de activităţile de întrajutorare, având parametri cardiovasculari mai buni, încheie passionsante.be.


Articole înrudite