17 NOIEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Incendiile de vegetaţie uscată au început să ia amploare o dată cu topirea zăpezilor, în judeţul Tulcea
Incendiile de vegetaţie uscată au început să ia amploare o dată cu topirea zăpezilor, în judeţul Tulcea

Din păcate, în judeţul Tulcea, incendiile de vegetaţie uscată au început să ia amploare o dată cu topirea zăpezilor de pe câmpuri. 

Numai în cursul zilei de ieri, 25 februarie, peste 110 hectare de terenuri cu vegetaţie uscată au ars, iar pompierii tulceni împreună cu Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă au intervenit pentru limitarea şi stingerea acestora. 

În apropierea localităţii Dunăvăţul de Jos au ars aproximativ 100 de ha de vegetaţie uscată şi palustră, pompierii militari ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Delta” al judeţului Tulcea fiind nevoiţi să intervină atât pe uscat cu autospeciala de intervenţie cât şi pe apă cu o ambarcaţiune pentru a limita extinderea flăcărilor şi stingerea acestora. 

Salvatorii din cadrul Staţiei de Pompieri Babadag au intervenit la două incendii care puteau pune în pericol obiective economice în Sarichioi şi Zebil. Intervenţia rapidă a acestora dar şi a SVSU Sarichioi a făcut ca pagubele sa fie limitate la aproximativ 10 ha de vegetaţie uscată şi stuf. 

Toate incendiile au avut ca şi cauză probabilă focul deschis în spaţii deschise.

Pompierii tulceni trag un semnal de alarmă încă o dată cetăţenilor şi îi roagă să fie responsabili!

Incendierea suprafeţelor de teren de vegetaţie uscată şi palustră este interzisă, iar riscul ca aceste incendii să se propage este unul mărit şi creşte proporţionale cu puterea vântului. 

Reamintim că şi incendierea suprafeţelor agricole este interzisă, iar sancţiunile prevăzute de lege sunt unele mari şi pot ajunge chiar şi la oprirea plăţii subvenţiilor de către APIA.


Articole înrudite