17 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Puse în faţa felurilor de mâncare favorite, femeile sunt mai puţin capabile decât bărbaţii să reziste tentaţiei, conform unui nou studiu care încearcă să explice de ce în rândul femeilor se înregistrează o rată mai mare a obezităţii decât în rândul bărbaţilor. Cercetătorii care au încercat să înţeleagă mecanismul cerebral ce controlează cantitatea de mâncare consumată s-au arătat surprinşi de descoperirea că există o diferenţă concludentă între femei şi bărbaţi în ceea ce priveşte felul în care creierul răspunde la stimulii alimentari.
În cadrul studiului, voluntarii au fost interogaţi cu privire la felurile lor preferate de mâncare, apoi au fost solicitaţi să nu mănânce nimic peste noapte. A doua zi dimineaţă activitatea lor cerebrală a fost scanată, în timp ce li se ofereau felurile preferate de mâncare. Apoi aceştia au fost supuşi unei tehnici de inhibare cognitivă, pentru a le suprima percepţia foamei. Deşi atât bărbaţii cât şi femeile au declarat că senzaţia de foame li s-a diminuat în urma folosirii acestei tehnici de inhibare, rezultatele scanării creierului au demonstrat că această situaţie era adevărată doar în cazul bărbaţilor, în timp ce în cazul femeilor regiunea din creier responsabilă de răspunsul organismului la mâncare a rămas activă.


Articole înrudite