12 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Noi consumăm cel puţin o dată în viaţă mâncare de tip fast-food şi nu de puţine ori bem şi o cafea. Potrivit unui studiu efectuat în Canada de Marie-Soleil Beaudoin împreună cu profesorii Lindsay Robinson şi Terry Graham, consumarea unei cafele la şase ore după ce aţi mâncat produse fast-food duce la creşterea nivelului de zahăr în sânge cu până la 65%. Nivelul de zahăr în sânge la o persoană sănătoasă creşte după consumul de fast-food, dar asocierea cu cafea dublează efectul. Beaudoin spune că grăsimile săturate din mâncarea tip fast food interferează cu abilitatea corpului de a regla, de a elimina zahărul din sânge, iar în combinaţie cu cafeaua situaţia se înrăutăţeşte. Atât grăsimea, cât şi cofeina au capacitatea de a afecta intestinul şi pancreasul, mai spune Beaudoin, lucru care îngreunează şi mai tare procesul de eliminare a zaharului.
Nivelul de cofeină din cafea este problema şi pentru a evita aceste probleme Beaudoin recomandă consumul de cafea decofeinizată sau ceai şi excluderea din meniu a mâncărurilor de tip fast-food mai ales dacă aţi băut dimineaţă o cafea cu cofeină.

Articole înrudite