17 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Insensibilitatea la durere
Gabby Gingras suferă de o boală congenitală care inhibă centrii durerii. Deşi este veselă şi dornică să înveţe cât mai multe, micuţa Gabby este subiectul unui documentar întitulat "O viaţă fără dureri". De această maladie numită CIPA suferă numai 100 de persoane din întreaga lume şi până acum nu a fost găsit un leac. Părinţii au înţeles că se întâmplă ceva  ciudat cu fetiţa lor după ce au găsit-o pe Gabby muşcându-şi degetele până când acestea sângerau.
Alergie la apă
30 de persoane din întreaga lume sunt nevoite să se lipsească de unul din cele mai obişnuite şi importante lucruri pentru omenire: apă.  Atunci când pielea lor intră în contact cu lichidul vital, o alergie violentă apare pe suprafaţa corpului, determinându-le dureri groaznice.
Lipsa somnului
Un alt element esenţial pentru o viaţă normală este somnul, dar 40 de familii din întreaga lume sunt chinuite de insomnii. Maladia se numeşte Fatal Familial Insomnia şi se manifestă prin lipsa de somn a mai multor membri ai unei familii. Această boală se manifestă printr-o lipsă acută de somn. Bolnavii se chinuie cu disperare - apelând chiar şi la medicamente - pentru a adormi, însă toate încercările sunt supuse eşecului. Această boală duce inevitabil la moarte.
Pielea fragilă
Cel mai mare organ al omului le va scurta viaţa lui Sarah şi Joshua Thurmond. EB (Epidermolysis Bullosa) este o boală genetică foarte rară care face ca pielea să fie extrem de fragilă. La suprafaţa pielii apar bube şi eroziuni pentru că straturilor pielii le lipsesc proteine. Persoanele care suferă de această boală mor de tineri, majoritatea nu apucă vârsta de 20 de ani.
Copii mumificaţi în pântec
Zahra Aboutalib din Maroc a intrat în travaliu în 1955, dar a născut jumătate de secol mai târziu. Zahra a mers la spital pentru a naşte dar a văzut cum o femeie a murit pe masa de operaţie din cauza unei cezariane şi a decis să se întoarcă în satul ei, unde şi-a păstrat "copilul adormit" în pântec pentru 50 de ani. Potrivit tradiţiei marocane, "copiii adormiţi" pot trăi în interiorul unei femei pentru a-i proteja onoarea. Când Zahra a ajuns la vârsta de 75 de ani, durerile au început din nou. Medicii i-au realizat o ecografie şi au descoperit că are în interiorul ei o mumie. Uimitor este faptul că organismul femeii a acceptat copilul ca pe un organ.


Articole înrudite