10 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Alimente care ard grăsimile
Alimente care ard grăsimile
Probabil că v-aţi întrebat de nenumărate ori care sunt alimentele care ard grăsimile. Există, de fapt, alimente care ard grăsimile? Şi da, şi nu. Alimente care ard grăsimile sunt considerate cele care necesită un număr similar de calorii în timpul digestiei comparativ cu cele pe care le conţin, asfel încât în momentul în care le consumi, hrănindu-te, balanţa calorică să încline în favoarea… scăderii în greutate.
Prin încorporarea în dietă a cât mai multora dintre aceste alimente care ard grăsimile în exces, veţi reuşi să pierdeţi în greutate în mod sănătos şi să fiţi sătui perioade mai lungi de timp. Mai mult de atât, veţi reuşi să vă echilibraţi nivelul de zahăr din sânge prin consumul acestor alimente pe tot parcursul zilei. Începeţi dimineaţă cu un mic dejun cu fructe, legume şi carne slabă, pentru a da un impuls metabolismului şi a avea energie pe parcursul zilei.
Fructe care ard grăsimile
Conform părerii doctorului Janet Starr Hull, alimentele care au capacitatea de ardere a grăsimilor pot să reducă şi aportul caloric din alimentele grase cu care sunt mâncate împreună, deoarece conţinutul de grăsime al acestora din urmă este parţial eliminat înainte de a putea fi stocat de către organism.
Dacă alegi să consumi fructe cu puţine calorii şi o mulţime de fibre pentru digestie, le poţi combina pe acestea cu alimente grase cum ar fi brânza şi carnea, pentru a evita creşterea în greutate. Fructele care au o mulţime de celuloză şi fibre pentru a digera includ merele, portocalele, lămâile, grapefruitul, mandarinele şi guava.
În plus, pepenele verde este eficace pentru eliminarea toxinelor din organism şi eliminarea excesului de apă. Mănâncă pepene verde când te simţi balonat sau după ingerarea de alimente bogate în sodiu.
Legume care ard grăsimile
Cele mai multe legume conţin fibre naturale. Când fibrele solubile sunt digerate, acestea se transformă într-un gel în tractul digestiv, gel care îţi va menţine pentru mai mult timp senzaţia de saţietate şi va necesita un consum suplimentar de energie, pentru a fi digerat. Legume bogate în fibre solubile sunt morcovii, anghinarea, vinetele, broccoli, roşiile şi ţelina.
Fibrele insolubile sunt şi ele benefice organismului, deoarece se deplasează prin tubul digestiv acumulând deşeurile şi toxine, la a căror eliminare ajută. În cazul în care ţi se întâmplă des să fii constipat sau balonat, consumul de alimente cu fibre insolubile ajută la alinarea acestor simptome şi arderea caloriilor în exces. Legume cu fibre insolubile sunt în general cele verzi, precum spanacul, varza, fasolea verde, varza de Bruxelles. Trebuie să aveţi grijă însă, pentru că unele dintre aceste alimente fibroase pot provoca gaze.
Proteine care ajută la arderea grăsimilor
Majoritatea surselor de proteine necesită o cantitate mare de energie pentru a se digera. Cele mai multe dintre aceste alimente sunt crustaceele şi peştele. Lista celor mai recomandate surse de proteine pentru arderea grăsimilor include crabii, scoicile, midiile, homarii, creveţii.
Gătiţi în aburi una dintre aceste proteine şi asociaţi-o cu o legumă cu proprietăţi similare, precum spanacul. Puteţi face de asemenea o salsa folosind roşii şi lămâi pentru a adăuga peste creveţi. Folosiţi-vă imaginaţia atunci când vă construiţi meniul şi veţi vedea că puteţi jongla foarte mult cu alimentele care ajută la arderea grăsimilor, pentru a iniţia procesul de slăbire sănătoasă.


Articole înrudite