29 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
USR şi-a ales noul preşedinte: Elena Lasconi
USR şi-a ales noul preşedinte: Elena Lasconi

Elena Lasconi, primarul municipiului Câmpulung Muscel, a fost aleasă noul preşedinte al Uniunii Salvaţi România. Elena Lasconi a fost votată de membrii USR în urma unui scrutin care a avut loc pe parcursul a două zile, primind 7.701 voturi. Ea a câştigat cu un procent de 68,14% din voturile exprimate. Lasconi a declarat că de astăzi începe reconstrucţia USR şi vor lucra mai uniţi şi mai determinaţi ca niciodată, pentru că în joc este pierderea democraţiei din România.
Potrivit purtătorului de cuvânt al USR, Ionuţ Moşteanu, în urma votului electronic pentru alegerea preşedintelui USR, Gabriel Filip a primit 310 voturi, Radu Hossu a primit 1.471 de voturi, Cristian Seidler a fost votat de 1873 de membri USR şi Elena Lasconi a primi 7.701 voturi.
Elena Lasconi a făcut declaraţii după finalizarea votului intern, ea afirmând că ”poate nu e întâmplător că a câştigat alegerile astăzi, de Ziua Drapelului”.
”De astăzi începe reconstrucţia USR şi vom lucra mai uniţi şi mai determinaţi ca niciodată, pentru că în joc este pierderea democraţiei din România”, a afirmat aceasta.
”Sunt mândră că sunt româncă iar eu sărbătoresc prin fapte drapelul României în fiecare zi. Şi m-aş bucura ca în această ţară să îl fluturăm cu toţii,în Piaţa Universităţii, la Iaşi, Constanţa, la Satu Mare, în România de dincolo de graniţele ţării şi să ne bucurăm împreună de victoria echipei naţionale de fotbal”, a mai spus Elena Lasconi.
Potrivit preşedintei USR, ”concentrarea puterii în mâinile unor partide învechite în rele şi mimarea că ar consulta populaţia, românii, din patru în patru ani, le-au adus românilor doar dispreţ, furt din buzunarele celor care muncesc şi sunt de bună credinţă. Asta a dus la slăbirea statului”, a arătat Lasconi.
Ea a mai declarat că puterea poporului înseamnă putere în fiecare zi şi nu doar odată la 4 ani. ”Puterea cetăţeanului înseamnă să ai o viaţă într-o ţară mândră şi respectată în care să îţi doreşti să îţi creşti copiii şi nu să pleci din această ţară”, a mai afirmat ea.
Primarul din Câmpulung a afirmat că în această localitate a ”demonstrat că poate să construiască punţi între oameni, între generaţii şi că poate să reunifice oamenii în jurul unor valori precum munca, respectul faţă de oameni şi eficienţa în a reconstrui societatea”.
”Asta o să fac şi în USR şi o spun cu mare încredere. Aşa cum e într-un oraş, când câştigi primăria cu majoritate, reprezinţi după alegeri fiecare cetăţean al acelui oraş, aşa o să fac şi în USR. Suntem o echipă, iar eu toată viaţa am lucrat în echipă”, a spus Lasconi, citată de news.ro.


Articole înrudite