23 NOIEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
UNPR, decisă să câştige preşedinţia CJ
UNPR, decisă să câştige preşedinţia CJ
În circa 2 ani de muncă organizatorică pornită de la zero, UNPR Galaţi a reuşit să înfiinţeze organizaţii în toate cele 65 de localităţi din judeţul nostru, numărând aproape 7.000 de membri. Mulţi dintre politicienii UNPR nu au mai fost angrenaţi în viaţa politică, însă, printre cei care au ales vulturul, se află şi PSD-işti, care preferă să îl sprijine pe candidatul Eugen Chebac pentru preşedinţia CJ decât pe cel desemnat de USL, în speţă consilierul judeţean Nicolae Bacalbaşa.
UNPR se pregăteşte să candideze separat pentru alegerile locale, deşi se bucură de susţinerea (încă neanunţată public - n.r.) din partea PDL pentru candidatul susţinut de UNPR la conducerea judeţului. Dan Dobrea, preşedintele UNPR local, estimează că în circa două săptămâni PDL va anunţa în plan local susţinerea pentru acelaşi candidat, decizie luată în baza unei decizii luate la nivel naţional între cele două partide. Dan Dobrea a precizat ieri: „Avem un candidat la preşedinţia Consiliului Judeţului (CJ) Galaţi, în persoana preşedintelui în exerciţiu, Eugen Chebac, care va fi susţinut şi de către PDL pentru a accede la un nou mandat. Dar vom candida, în tot ceea ce înseamnă comune, oraşe, pe liste separate, pentru că este foarte important să păstrăm identitatea acestui partid, care a apărut într-un moment de criză pentru România şi a asigurat stabilitatea economică şi politică a acestei ţări”.
„Este exclus să facem parte din Mişcarea Populară”
Referitor la decizia dintre cele două partide privind susţinerea unor candidaţi comuni, precum şi neafilierea UNPR la Mişcarea Populară, Dobrea a declarat: „Este o hotărâre luată la nivel naţional ca, acolo unde unul sau altul dintre partide are un candidat cu şanse sau un candidat care este preşedinte de CJ sau primar în funcţie, să fie susţinut şi de către celălalt partid. (...) Este exclus să facem parte din Mişcarea Populară. Mergem la alegeri pe sigla UNPR, pe propriul nostru drum”.
Progresiştii şi-au stabilit obiective ambiţioase pentru apropiatele alegeri, prezentate de preşedinte, care a subliniat că nu se va lipi de scaunul pe care îl ocupă, în condiţiile neatingerii dezideratelor propuse. „UNPR doreşte obţinerea a cel puţin 12 procente din voturile alegătorilor, câştigarea preşedinţiei CJ şi, de ce nu, dacă vom avea un candidat serios, şi câştigarea Primăriei Galaţi. Dacă nu voi îndeplini aceste obiective, este normal să demisionez din funcţia de preşedinte al filialei. Candidaţii la primării şi pe listele de consilieri vor fi anunţaţi în următoarele zece zile”, a declarat preşedintele UNPR Galaţi.
Eugen Chebac - dilema PSD, candidat susţinut de UNPR
Dobrea a pus pe tapet problema candidatului susţinut de UNPR pentru preşedinţia CJ. În ciuda faptului că este un social democrat care are cotizaţia „achitată la zi”, progresiştii nu au vreo reţinere să suţină un om valoros, pe care PSD ezită să îl excludă, pentru că „a realizat ce greşeală a făcut” în privinţa acestui om, care şi-a demonstrat calităţile, orientarea către gălăţeni şi pe care PSD „speră acum să îl convingă să se răzgândească”, asta după ce l-au terfelit în şedinţele CJ.
Progresiştii se arată pregătiţi să riposteze campaniei murdare ce se întrevede, precizând că vor răspunde cu „profesionalism”, dar nu se vor lăsa intimidaţi de loviturile sub centură care se anunţă să vină. Dobre a aprecizat că „tipul de politică al intereselor de grup, clientelare, a apus” iar politicienii trebuie să înţeleagă această imperiozitate a vremurilor şi să practice „politica intereselor cetăţenilor”.
Protocolul PDL-UNPR, condiţionat de impozitarea marilor averi
Cele două partide nu au semnat încă protocolul privind colaborarea din campanie, deoarece progresiştii au o condiţie înaintea parafării acordului, privind impozitarea marilor averi: „Există un protocol care încă nu s-a semnat la nivel naţional, în care noi am pus nişte condiţii celor din PDL şi pe care noi dorim ca aceştia să le respecte. Una dintre ele, şi cea mai importantă, este taxarea averilor foarte mari. În momentul în care acest proiect de lege va trece de votul Parlamentului, înseamnă că şi colegii din PDL şi-au asumat această lege, care a fost promovată de noi de la începutul anului trecut... Este o condiţie obligatorie pentru semnarea acestui protocol” a precizat Dobrea.


Articole înrudite