08 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Senator Laura Georgescu: "Copiii merită tot ce este mai bun, iar noi trebuie să le oferim un mediu propice pentru creştere şi dezvoltare."
Senator Laura Georgescu: "Copiii merită tot ce este mai bun, iar noi trebuie să le oferim un mediu propice pentru creştere şi dezvoltare."

Pe data de 1 iunie sărbătorim, în România şi în alte 50 de ţări, Ziua Internaţională a Copilului. În acest context, senatorul PSD Laura Georgescu subliniază importanţa educaţiei în dezvoltarea copiilor şi vorbeşte despre o serie de iniţiative menite să asigure un viitor mai bun pentru toţi copiii din România.
Într-un mesaj transmis cu ocazia Zilei Copilului, Laura Georgescu a subliniat: ”Copiii sunt viitorul nostru şi este datoria noastră să le oferim toate resursele necesare pentru a creşte şi a se dezvolta într-un mediu sigur şi armonios”.
În Galaţi s-au realizat investiţii semnificative în infrastructura şcolară pentru a asigura elevilor și preșcolarilor condiţii optime de învăţare. Un bun exemplu în acest sens este primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu care a atras fonduri europene şi a modernizat toate unităţile de învăţământ din oraş, investind nu doar în renovarea acestora, ci şi în dotări cu materiale educaţionale, mobilier şi IT.
Alte investiţii deosebit de importante pentru copii au fost realizate de către preşedintele Consiliului Judeţean, Costel Fotea, care are în derulare un amplu proiect european prin intermediul căruia a obţinut finanţare pentru achiziţionarea a 30 de microbuze hibrid pentru transportul elevilor la şcolile din judeţul Galaţi, după ce alte 29 de microbuze şcolare electrice, cu fonduri PNRR, sunt deja în procedură de achiziţie prin licitaţie publică, asigurând astfel transport verde la cele mai bune standarde pentru elevii din mediul rural.
Senatorul social-democrat Laura Georgescu a subliniat și  câteva dintre proiectele şi iniţiativele legislative care s-au concretizat în ultimii ani pentru îmbunătăţirea sistemului educaţional, un factor esenţial în dezvoltarea copiilor.
”Noi, parlamentarii social-democraţi ne-am asigurat că avem legislaţie pentru introducerea de programe educaţionale moderne, care să răspundă nevoilor actuale ale copiilor, dar şi pentru extinderea programelor de suport pentru familiile defavorizate, pentru a reduce sărăcia şi inegalităţile care afectează copiii. De asemenea, am susținut implementarea programelor de nutriţie în cât mai multe şcoli, pentru a asigura o alimentaţie sănătoasă şi echilibrată pentru toţi copiii, întrucât ei merită tot ce este mai bun, iar noi trebuie să ne asumăm responsabilitatea de a le oferi un mediu propice pentru creştere şi dezvoltare”, a declarat Laura Georgescu.

  • Galerie Foto:

Articole înrudite