03 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Protocolul dintre PACT pentru Galaţi şi PNL, desfiinţat unilateral
Protocolul dintre PACT pentru Galaţi şi PNL, desfiinţat unilateral

PNL Galaţi şi PACT pentru Galaţi anunţau, în toamna anului trecut, chiar în prag de alegeri, că au semnat un protocol de colaborare locală prin care îşi vor susţine reciproc iniţiativele privind dezvoltarea judeţului. Preşedintele PNL Galaţi, George Stângă, şi cel al PCT pentru Galaţi, Gregor Teodorescu, declarau atunci că de fapt este vorba despre două protocoale, unul prin care se va sprijini introducerea în Programul de guvernare al PNL proiectul de construire a aeroportului regional Galaţi-Brăila, şi un al doilea care va prevedea crearea în Consiliul Local Galaţi a grupului PNL-PACT.
În noiembrie 2020, George Stângă şi Gregor Teodorescu îl vizitau pe premierul de la acea vreme, Ludovic Orban, care le promitea că se vor identifica surse de finanţare pentru construirea unui aeroport la Galaţi (vezi foto în galeria de imagini ↓).
„A trecut jumătate de an de când am semnat protocolul cu PNL. Până azi, nu au făcut nimic, nici măcar un prim pas birocratic. Mai mult, preşedintele PNL recent a trimis gălăţenii să zboare de la Tulcea. PACT pentru Galaţi îşi menţine angajamentul pentru reconstruirea aeroportului regional Galaţi-Brăila. Partidele de Bucureşti dovedesc, din nou, că au cu totul alte preocupări: funcţii şi interese politice meschine. De 30 de ani doar au promis, iar Galaţiul a rămas ultimul mare oraş din România fără aeroport”, a anunţat PACT pentru Galaţi care anunţă astfel că protocolul cu PNL este desfiinţat.


Articole înrudite