19 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Premierul Nicolae Ciucă a anunţat "creşterea capacităţilor portului Galaţi"
Premierul Nicolae Ciucă a anunţat "creşterea capacităţilor portului Galaţi"

Premierul Nicolae Ciucă a transmis, la începutul acestei săptămâni, că semnarea acordului între Ministerele Transporturilor din România şi Franţa pentru tranzitul cerealelor din Ucraina contribuie la accelerarea eforturilor pentru securitatea alimentară globală.
"Salut semnarea acordului între Ministerele Transporturilor din România şi Franţa pentru facilitarea tranzitului cerealelor din Ucraina. Una dintre priorităţi este creşterea capacităţilor portului Galaţi. Accelerăm eforturile noastre pentru securitatea alimentară globală", a afirmat Nicolae Ciucă, luni, într-o postare pe pagina de Twitter a Guvernului.
Ministrul Transporturilor din Franţa, Clement Beaune, a anunţat că va semna un acord cu România pentru a creşte exporturile de grâne ucrainene către ţările în curs de dezvoltare, îndeosebi în zona Mediteranei, a transmis Reuters.
"Mâine, voi semna un acord cu România care va permite Ucrainei să scoată şi mai multe cereale... către Europa şi ţările în curs de dezvoltare, în special în (ţările din) Mediterană, care au nevoie (de grâne) pentru hrană", a declarat Clement Beaune la postul de televiziune LCI.


Articole înrudite