18 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Tensiunile dintre liberalii şi democrat-liberalii tecuceni sunt mai mult decât evidente, dacă ţinem cont de sesizările care au curs, la sfârşitul săptămânii trecute, la Biroul Electoral Judeţean. După ce PDL Tecuci l-a reclamat, miercuri, pe primarul Daniel Þuchel pentru că a permis lipirea unor afişe electorale pe uşile şi geamurile Primăriei, în favoarea unui candidat USL, PNL le-a răspuns democrat-liberalilor cu o sesizare. Liberalii tecuceni au reclamat la Biroul Electoral Judeţean că PDL Tecuci a amplasat, ilegal, mai multe bannere şi panouri electorale fără să deţină, în schimb, autorizaţie.
Contestaţia PDL acceptată, cea a PNL – respinsă
Biroul Electoral Judeţean Galaţi a soluţionat, vineri după-amiază, în cadrul unei şedinţe extraordinare, contestaţiile celor două formaţiuni politice. Dacă cea a PDL a fost acceptată, reprezentanţii BEJ dispunând îndepărtarea afişelor de pe uşile şi geamurile Primăriei Tecuci, contestaţia liberalilor tecuceni a fost respinsă întrucât, potrivit reprezentanţilor BEJ, sesizarea s-a dovedit a fi incompletă, neoferind elemente de identificare ale bannerelor ori panourilor ilegale. „Þinând cont de faptul că nu s-a făcut dovada faptei reclamate, care, de altfel, a fost prezentat doar în termeni generici, fără identificarea locaţiei în care au fost afişate materiale electorale (...) Biroul Electoral Judeţean respinge sesizarea formulată de Partidul Naţional Liberal”, au decis reprezentanţii Biroului Electoral Judeţean Galaţi.
O solicitare mai puţin obişnuită
O solicitare mai puţin obişnuită a fost înregistrată la Biroul Electoral Judeţean de către Secţia de Poliţie din localitatea Rădeşti. Poliţiştii au cerut reprezentanţilor BEJ să le transmită dacă constituie contravenţie sau infracţiune promisiunea candidatului ARD din Colegiul 5 Camera Deputaţilor, Valeriu Ardeleanu, de a oferi analize medicale gratuite localnicilor, în timp ce oferea materiale electorale tipărite gălăţenilor din mediul rural. Solicitarea poliţiştilor din localitatea Rădeşti a venit ca urmare a unor sesizări pe care unii dintre localnici au făcut-o către Secţia de Poliţie. Biroul Electoral Judeţean nu are însă atribuţii în acest sens, astfel că poliţiştii din localitatea Rădeşti au rămas cu un mister neelucidat, în cazul în care nu au nimerit, până la urmă, instituţia abilitată să îi lumineze în acest caz.


Articole înrudite