18 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Candidaţii Aurel Stancu şi Romeo Cosma riscă amenzi de până la 2.500 de lei pentru afişaj ilegal
Candidaţii Aurel Stancu şi Romeo Cosma riscă amenzi de până la 2.500 de lei pentru afişaj ilegal
Candidaţii pentru Senatul României ai Partidului Poporului – Dan Diaconescu (PP-DD) Aurel Stancu şi Romeo Cosma riscă sancţiuni de până la 2.500 de lei pentru afişaj amplasat ilegal pe mai mulţi stâlpi ce aparţin societăţii de Transurb. Potrivit conducerii societăţii de transport în comun, aflată în subordinea Consiliului Local, Transurb a sesizat Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Galaţi (IPJ) în legătură cu mai multe afişe de propagandă electorală lipite ilegal, de către echipele de campanie ale mai multor candidaţi, pe stâlpii din oraş.
„Lipirea acelor afişe este ilegală. Nici măcar nu avem prevăzute tarife pentru aşa ceva. Avem tarife doar pentru bannere şi panouri. Ne-am adresat Poliţiei Locale, însă ni s-a spus că nu ţine de competenţa lor, aşa că am făcut o sesizare către Inspectoratul de Poliţie”, ne-a declarat Genica Totolici, directorul general al Transurb.
Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Galaţi, Cristina Tatulici, amenzile în acest caz sunt cuprinse între 1.000 şi 2.500 de lei.
„Vom da curs sesizării. Vom verifica dacă există un acord între părţi, un contract. În caz contrar, cei ce au lipit afişele vor fi amendaţi cu sume cuprinse între 1.000 şi 2.500 de lei”, ne-a spus Cristina Tatulici.
Preşedintele Municipalei PP-DD, Picu Apostol Roman, ne-a declarat că afişele au fost lipite pe stâlpii societăţii de transport în comun fără avizul organizaţiei partidului, astfel că o echipă formată din mai mulţi tineri va fi trimisă în teren pentru a dezlipi posterele candidaţilor.
„În primul rând, noi am dispus ca panotajul să fie legal, să fie puse doar bannere şi panouri. Din păcate, din exces de zel, membrii organizaţiei de tineret au lipit şi pe stâlpi, pe Strada Brăilei şi pe strada Bălcescu. Noi avem cerere depusă la Transurb şi am încheiat un contract pentru bannere şi panouri. Acele afişe au fost lipite fără acordul candidaţilor. Sunt de acord că este un aspect urât, care nu ne face cinste şi ne poate aduce un minus la capitolul imagine. Îmi cer scuze faţă de cetăţenii acestui oraş pentru excesul de zel al tinerilor noştri. Prioritatea noastră este să curăţăm stâlpii. Pe seară, vor pleca tinerii să dezlipească afişele”, ne-a declarat Picu Roman.
Directorul general al Electrica Galaţi, Iulian Aramă, ne-a declarat că instituţia pe care o conduce va sesiza, de asemenea, IPJ în cazul în care se va constata că şi pe stâlpii ce aparţin societăţii au fost lipite afişe electorale.
„Deocamdată, nu am descoperit un astfel de caz. Dacă vom constata că s-au lipit afişe şi pe stâlpii ce aparţin Electrica, vom sesiza Poliţia”, ne-a spus Iulian Aramă.
Trebuie precizat, totuşi, că afişe ilegale au apărut şi în alte zone, cum ar fi Faleza Superioară, de exemplu, dar şi în locuri din cele mai diverse: garduri, cutii ale reţelelor de distribuţie de gaze sau conducte.


Articole înrudite