12 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Nicolae Marin: „Nu noi am fabricat legea în interesul nostru”
Nicolae Marin: „Nu noi am fabricat legea în interesul nostru”
Afirmaţia preşedintelui PSD Galaţi, ministrul Dan Nica, potrivit căreia deputaţii şi senatorii care au obţinut mandate datorită procesului de redistribuire a voturilor „nu au ce căuta în Parlament”, a stârnit critici şi ironie în tabăra PP-DD-iştilor gălăţeni. „Ca o remarcă, această lege, după care au fost organizate alegerile parlamentare a fost făcută de către parlamentarii mandatului trecut şi cred că şi cel care a spus acest lucru a făcut parte din Parlament. Au fost trei etape de atribuire a mandatelor şi noi, cei de la Galaţi, am intrat de pe locul doi. Nu de pe locurile trei sau patru. Mandatele au fost atribuite chiar pe legea votată de Parlamentul României”, a declarat deputatul Eugen Chebac.
Senatorul Nicolae Marin a precizat, în schimb, că îi mulţumeşte pentru mandat fostului premier liberal Călin Popescu Tăriceanu întrucât „în mandatul dânsului, ca prim-ministru, s-a iniţiat această lege, de care PNL a beneficiat în 2008”.
„Pe legitimaţiile noastre nu scrie altceva decât ce scrie şi pe ale celor care şi-au câştigat mandatele cu 51% sau 60% din voturi. Pentru faptul că am ajuns senator îi mulţumesc bunului Dumnezeu, celor care m-au ales, dar şi domnului Tăriceanu pentru că în mandatul dânsului, ca prim-ministru, s-a iniţiat această lege, de care PNL a beneficiat în 2008. Trebuia să se gândească la faptul că, la un moment dat, nu le va mai plăcea această lege pentru că vor beneficia şi alţii de ea. Deci, nu ne poate nimeni judeca pe noi. Nu noi am iniţiat legea, nu noi am fabricat-o în interesul nostru. Este o lege care stă în picioare, iar cei care nu sunt de acord cu ea nu au decât să o schimbe sau să o revoce”, a spus senatorul Nicolae Marin.
Reamintim că după ceremonia de înmânare a certificatelor doveditoare statutului de parlamentar, care a avut loc în luna decembrie, ministrul Comunicaţiilor, Dan Nica, a criticat actuala lege electorală, care a permis candidaţilor situaţi pe locurile doi şi trei să acceadă în Parlamentul României. Preşedintele PSD a declarat că „cei ce au ieşit de pe locurile doi şi trei nu au ce căuta în Parlament”. Ba mai mult, social-democratul a precizat: „În prima sesiune parlamentară din 2013, vom veni cu modificările necesare astfel încât să avem o lege electorală adevărată, predictibilă şi care să răspundă întrebării pe care şi-o pun acum românii: «De ce acela care a ieşit pe locul II sau III, cu toate că n-a primit nici votul meu, nici al vecinilor şi colegilor şi prietenilor mei se duce totuşi în Parlament să mă reprezinte? Nu există altă explicaţie decât aceea că... dintr-o prostie”.


Articole înrudite