23 NOIEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Ne votaţi sau nu ne votaţi?
Ne votaţi sau nu ne votaţi?
După ieşirea la rampă a senatorului Marius Necula, care a adus câteva critici dure la adresa modului în care municipalitatea îşi face treaba, a venit vineri şi rândul lui Doruleţ Resmeriţă, şeful ISJ Galaţi, să fie „pedelistul de serviciu” şi să anunţe mass-mediei ce activităţi au mai fost făcute în sânul partidului portocaliu. Este inutil să mai spunem că întreg discursul lui Doruleţ Resmeriţă, care a avut în general subiect şi predicat, a fost presărat cu critici fine la adresa adversarilor politici, în special USL Galaţi, care au fost gratulaţi ca de obicei cu apelativul „alianţa socialistă sau socială”. Dacă ar fi să îl credem pe cuvânt pe Doru Resmeriţă, rezultatele chestionarului de opinie făcut pe un număr de 8.433 de persoane din mediul rural, cu excepţia municipiilor Tecuci şi Galaţi, au scos la iveală că situaţia nu ar fi aşa de neagră pentru partidul portocaliu, şi asta deoarece diferenţa de procente în ceea ce priveşte opţiunile la vot între USL Galaţi şi PDL Galaţi ar fi doar de 13%. Doru Resmeriţă susţine că lucrul cel mai important este faptul că „alianţa socialistă” nu ar obţine majoritatea în ceea ce priveşte procentul de vot, ci doar 37%, în timp ce partidul portocaliu ar fi votat de un sfert din cei chestionaţi. Resmeriţă susţine că aceasta este o fotografie de moment în ceea ce priveşte opţiunile electoratului chestionat şi că era firesc ca PDL Galaţi să fi scăzut în sondaje ca urmare a măsurilor de austeritate pe care le-a luat guvernul Boc, măsuri necesare dar care au stârnit nemulţumirea populaţiei, şi care acum sunt luate şi în alte ţări din Europa, care pun în practică exact ceea ce România a făcut anul trecut. Sondajul a fost efectuat în perioada iunie – iulie şi va fi reluat în următoarea perioadă şi în Galaţi şi Tecuci. În ceea ce priveşte partidul lui Dan Diaconescu, o formaţiune politică  încă nenăscută în mod legal, acesta a obţinut 4,3% din voturi, iar celelalte formaţiuni politice nu au stârnit interesul nici măcar a 2% din numărul celor chestionaţi. Un semnal de alarmă îl reprezintă procentul semnificativ de nehotărâţi, de 11,5%, mai ales că alţi 4,5% dintre cei chestionaţi au spus că nu se vor duce la vot.
Doruleţ Resmeriţă nu a dorit să dea prea multe amănunte legate de modul în care s-ar vota în fiecare localitate, dar a spus că partidul portocaliu ar avea cei mai mulţi simpatizanţi la Corni.
În ceea ce priveşte votul pe colegiile parlamentare, PDL a obţinut cel mai bun procent în Colegiul nr. 2, unde deputat este Mircea Toader (procentul fiind de  44 la sută), colegiu care, de altfel, a surclasat USL (cotat cu 28,6 procente). Cel mai slab rezultat al portocaliilor a fost  în Colegiul nr. 4, unde parlamentar este social-democratul Viorel Ştefan şi unde PDL ar obţine doar 17,2 procente, în timp ce  USL ar avea un procent de 34,2 la sută. În colegiul deputatului PNL Victor Paul Dobre, PDL a fost cotat în propriul sondaj cu 23,9 la sută, iar USL cu 34,4 la sută. În colegiul păstorit de deputatul PSD Dan Nica, democrat-liberalii au numărat 24,3 procente în favoarea lor, iar USL – 39,1 la sută. Una peste alta, este clar că în următoarele luni, odată cu apropierea campaniei electorale pentru alegerile locale, fiecare partid va bombarda mass-media cu sondaje în care va încerca să transmită mesajul că ar fi pe val şi că electoratul are toate motivele să îi voteze candidaţii.


Articole înrudite