21 OCTOMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Mesaj dur pentru Nicolae Ciucă: "Dacă mergi la vânătoare nu îţi lua sconsul cu tine!"
Mesaj dur pentru Nicolae Ciucă: "Dacă mergi la vânătoare nu îţi lua sconsul cu tine!"

După eşecul ruşinos al PNL Galaţi la alegerile locale din iunie 2024, zeci de liberali gălăţeni cu vechime remarcabilă în partid şi cu notorietate s-au mobilizat, în luna august a acestui, şi au adresat o scrisoare deschisă preşedintelui PNL, Nicolae Ciucă, şi senatoarei Nicoletei Pauliuc numită coordonator al organizaţiei liberale gălăţene exprimându-şi nemulţumirile acumulate în ultimii ani faţă de modul de conducere a organizaţiei de către George Stângă, dar totodată oferindu-şi sprijinul pentru revigorarea organizaţiei cu condiţia ca George Stângă să se retragă sau să fie debarcat din funcţiile de conducere din partid. Însă conducrea centrală a PNL a reuşit cu mare greutate să-l determine pe George Stângă să demisioneze, oferindu-i la schimb un loc eligibil, în teorie, pe listele cu candidaţi la Camera Deputaţilor. Paharul supărărilor s-a umplut şi când tot Bucureştiul a decis să-l pună pe primul loc la Senat pe fostul premier Florin Cîţu.

Drept pentru care, liberalii revoltaţi îşi încheie demersul de sprijin tot printr-un mesaj public adresat preşedintelui PNL, Nicolae Ciucă: 

”Listele candidaturilor organizatei PNL Galati aprobate de Biroul Politic National confirmă o dată în plus că pentru unii dintre membrii actualei conduceri a partidului sunt mai importante aranjamentele unor grupuri de interese in detinerea controlului decizional în partid decât respectul pentru principiile liberale.
Este singura explicatie pe care o găsim pentru faptul că pe locul doi al listei pentru Camera Deputatilor se află George Stângă, un personaj implicat într-o lungă serie de scandaluri, de la afacerile pe bani publici la trafic de influenţă şi chiar coteriile cu grupări interlope.
În cei 8 ani în care a condus organizatia, George Stângă, împreună cu apropiatii săi, au transformat PNL Galati într-o grupare nefrecventabilă patentând un "liberalism de cumetrie" în care meritocratia a fost abandonată, singurele criterii de promovare având la bază relatiile de rudenie, prietenie s a u obedienta fata d e persoana sa.
Noi, vechii liberali si simpatizanti ai ideilor liberale, oameni care ne-am demonstrat prin activitatea noastră de-a lungul anilor performantele profesionale si administrative, ne-am oferit, de mai multe ori în ultimii ani, de a contribui la oprirea derapajelor organizatiei si refacerea credibilitätii în dialogul reprezentantilor PNL cu electoratul de dreapta. lar pentru ca lucrurile să nu fie interpretate gresit reafirmăm că nu tintim nicio functie politică sau demnitate publică.
Am făcut o ultimă încercare în luna august, când printr-o scrisoare deschisă adresată conducerii PNL de un grup de alegători gălăteni adepti ai ideilor politice de dreapta, era lansat un apel la refacerea credibilitätii organizatiei PNL Galati, singura care este în corcondantă cu profilul optiunilor lor politice.
Răspunsul conducerii PNL, prin plasarea lui George Stângă pe locul doi al listei pentru Camera Deputatilor, dovedeste că de la Bucuresti lucrurile se văd diferit. De altfel si la alegerile din 2020 rezultatele filialei Galati au fost slabe, sub media natională a Partidului. Cu toate astea George Stângă a fost apreciat de conducerea centrala, numele lui fiind vehiculat ca Ministrul Mediului. Pentru că nu s-a putut, a fost consolat cu presedintia comisiei de mediu din Camera Deputatilor în conditiile în care pregătirea sa în domeniu este zero atât prin studii cât si prin experienţa profesională.
In opinia noastră, acum lucrurile sunt ireversibile, răul a fost făcut, rămânând ca după alegeri să vedem de partea cui a fost dreptatea. E păcat insă că de fapt punem un fel de rămăsag pe soarta PNL, partidul căruia i-am dedicat zeci de ani si care, de-a lungul timpului, ne-a oferit multe satisfactii.
Îi transmitem presedintelui PNL, Nicolae Ciucă, pentru reflectie, un mesaj care în urmă cu mai multi ani a fost transmis de unul dintre liderii PNL celorlalti membri ai
conducerii centrale a partidului care intentionau o asociere cu partidul lui Dan Voiculescu: "Dacă mergi la vânătoare nu îţi lua sconsul cu tine!"
Ar mai fi de menţionat că în anii de după 1990, PNL Galati nu a fost în postura de a importa candidati la alegerile parlamentare. Explicatia lui Stânga cum ca a fost pus pe listă Florin Câtu pentru că în judet nu a găsit nicio personalitate, este un afront nemeritat si gratuit adus gălătenilor si denotă o lipsă de de respect si chiar o labilitate psihică. Dar cum spuneam, de la Bucuresti se vede altfel.
Lista de semnături:
Tania Bogdan
Gaiu Margareta
Olimpia Buzia
Cristina Matei
Camelia Nenu
Ligia Pârvu
Delia Neagu
Vasilica Enache
Paul Păcuraru
Paul Ichim
Bors lon
Turcu Mihai
Pârlog Vasile
Galiatatos Alexandros
Cristian Enache
Ursu Nicusor
Ungurieanu Sorin
Ion Dumitru
Trif Viorel
Nicu Brânză
Anton Buliga
Leonard Gogoasă
Mugurel Călin
Băilă Marian
Capră Mihai
Crăciun Marin
Tudor Petre
Strungă Emil
Tuchel Danie
Anghel Corneliu
Tacea Constantin
Alexe Petru
Mircea Toader
Kramer George
Găvănescu Paul
Popa Didi
Paraschiv Cătălin
Ticu Ciubotaru
Mardare Gheorghe
Busuioc Dorin
Furtună Dorin
Nelu Gălbenus
Săndel Dumitru
lon Murgulet
Mihail Fusea
Jean Nicolau”


Articole înrudite