09 OCTOMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă au revenit în localităţile inundate din judeţul Galaţi
Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă au revenit în localităţile inundate din judeţul Galaţi

A plouat puternic în acest weekend, în judeţul Galaţi. Au fost chiar şi mesaje RO-Alert. Printre alerte de vreme rea şi averse s-au strecurat, sâmbătă, prin judeţ, şi mai marii ţării. Localităţile inundate au fost vizitate din nou de prim-ministrul Marcel Ciolacu, dar şi de preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, ambii fiind şi candidaţi la alegerile prezidenţiale ce se apropie cu paşi repezi. Au vizitat gospodăriile oamenilor, au stat de vorbă cu autorităţile locale (mai mult Marcel Ciolacu) şi au încurajat localnicii cărora apele le-au distrus gospodăriile.
„Am promis că nu voi lăsa niciun român în urmă! De aceea m-am întors astăzi în localităţile afectate de inundaţii din judeţul Galaţi, pentru a vedea ce s-a realizat până acum şi pentru a discuta cu oamenii. Felicit autorităţile locale pentru eforturile depuse! Graţie lor, speranţa a renăscut aici! Şi la Slobozia Conachi, şi la Pechea, şi la Cudalbi, şi la Costache Negri, şi la Valea Mărului şi în toate localităţile afectate!”, a scris pe pagina sa de facebook, Marcel Ciolacu.
Acesta a mai subliniat că se lucrează intens la refacerea infrastructurii. „Sper ca, în cel mai scurt timp, cele 4 poduri, 4 podeţe şi cei peste 20 km de drum, pentru care au fost alocate în regim de urgenţă 62 de milioane de lei să fie refăcute complet. De asemenea, se lucrează şi la consolidarea terasamentelor şi refacerea porţiunilor deteriorate ale căii ferate pe ruta Galaţi – Bârlad. De aceea, am venit împreună şi cu Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, ca să ne asigurăm că lucrările se vor face rapid. Îi mulţumesc în mod deosebit colegului meu, Costel Fotea, şi tuturor primarilor de aici, implicaţi nu doar în coordonarea lucrărilor, dar şi în evaluarea pagubelor”, a mai declarat premierul Marcel Ciolacu.
Până pe 1 noiembrie, autorităţile române vor transmite la Bruxelles, evaluarea completă a tuturor pagubelor astfel încât cu banii primiţi de la Comisia Europeană, aproximativ 1,5 miliarde de euro, să fie refăcută integral infrastructura afectată de inundaţii şi să se realizeze amenajările hidrotehnice necesare pentru protejarea localităţilor şi oamenilor din judeţul Galaţi.
„Ţin să le mulţumesc în mod special pompierilor, militarilor, tuturor forţelor de intervenţie care sunt aici încă de la început ajutând în permanenţă oamenii! ! Ştiu că nu a fost uşor!  Dar efortul lor se vede cu ochiul liber – drumurile sunt curăţate, iar mâlul a fost scos în mare parte din casele şi curţile oamenilor”, a spus Marcel Ciolacu.
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă s-a rezumat la o declaraţie scurtă: „Ne-am ţinut promisiunea şi ne-am întors la oamenii din Costache Negri să vedem de ce mai au nevoie pentru ca viaţa lor să reintre în normal. Am ajutat şi azi cu ce am putut şi vom continua, prin colegii noştri liberali, să rezolvăm toate situaţiile semnalate. Cu ajutor şi implicare lucrurile revin în normal”, a declarat preşedintele PNL, Nicolae Ciucă.
„Sunt mândru de modul în care PNL, împreună cu voluntari şi ONG-uri, a sprijinit comunităţile din Suhurlui şi Costache Negri, afectate de inundaţii. Aşa trebuie să fim cu toţii: solidari şi implicaţi atunci când semenii noştri au nevoie”, a mai adăugat Nicolae Ciucă.


Articole înrudite