06 OCTOMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Declaraţii antisemite ale Dianei Şoşoacă, după decizia CCR de invalidare a candidaturii la alegerile prezidenţiale
Declaraţii antisemite ale Dianei Şoşoacă, după decizia CCR de invalidare a candidaturii la alegerile prezidenţiale

Diana Şoşoacă s-a dezlănţuit după decizia Curţii Constituţionale de sâmbătă, 5 octombrie 2024, prin care i-a fost invalidată candidatura la alegerile prezidenţiale. 
Preşedinta partidului S.O.S. România, supărată de decizie, a avut o reacţie şocantă împotriva evreilor, îndemnând la antisemitism, într-un live pe o reţea de socializare. 
„Nu pot să spun decât trăiască legiunea şi Căpitanul care au fost omorâţi de aceeaşi putere jidănească care a acţionat şi acum. Ruşine tuturor”, a spus Diana Şoşoacă, într-un live transmis pe contul de socializare al prietenului său, Luis Lazarus.

Curtea Constituţională a României a invalidat, sâmbătă seară, candidatura Dianei Şoşoacă la alegerile prezidenţiale, după o contestaţie făcută de Amalia Bellantoni, fosta preşedintă a SOS Călăraşi. Hotărârea CCR este definitivă, în acest moment Diana Şoşoacă fiind exclusă din cursa prezidenţială.

Însă, Diana Şoşoacă, şi-a depus din nou candidatura pentru alegerile prezidenţiale la Biroul Electoral Central, sâmbătă seară, cu zece minute înainte de expirarea termenului. Biroul Electoral Central va analiza dosarul depus de Diana Şoşoacă într-o şedinţă care este programată duminică, de la ora 18.00.

Potrivit hotărârii de guvern prin care a fost aprobat calendarul alegerilor prezidenţiale din acest an, depunerea candidaturilor la BEC se putea face până la data de 5 octombrie, ora 24.00. După judecarea unor eventuale contestaţii la Curtea Constituţională, candidaturile rămân definitive pe 10 octombrie.


Articole înrudite