19 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
La APDM Galaţi, PNL şi PSD şi-au împărţit funcţiile de conducere ca fraţii
La APDM Galaţi, PNL şi PSD şi-au împărţit funcţiile de conducere ca fraţii

După scandalul numirilor politice făcute de guvernul Orban la conducerea Administraţiei Porturilor Dunării Martime (APDM) Galaţi, liniştea s-a aşternut subit. Pesediştii nu mai ţipă din răsputeri că directorul general şi membrii consiliului de administraţie au fost numiţi la APDM pe criterii de orice fel, numai pe bază de competenţă nu. O explicaţie există pentru această tăcere. PSD şi-a pus om de bază în funcţia de director general adjunct al APDM. Este vorba despre controversatul personaj, Nicolae-Dan Tivilichi (foto), despre care se spune că este omul lui Viorel Ştefan.

De-a lungul timpului, Tivilichi a mai ocupat, la APDM Galaţi, funcţia de director general, dar şi pe cea de preşedinte al Consiliului de Administraţie al APDM Galaţi. În ultimii ani însă, acesta a fost director la Administraţia Porturilor Maritime Constanţa. Anul trecut, pentru Tivilichi a fost demarată o cercetare penală pentru fals material în înscrisuri oficiale şi alte infracţiuni asociate. Funcţia de director general al Portului Constanţa a pierdut-o în luna ianuarie 2019 printr-o sentinţă judecătorească definitivă. Instanţa s-a pronunţat după ce Corpul de Control al ministrului Transporturilor (Rovana Plumb) a efectuat o verificare la nivelul Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa fiind verificate aspectele referitoare la respectarea şi implementarea dispoziţiilor OUG nr. 109/2011 privind guvernanţa corporativă, precum şi alte aspecte ce ţin de activitatea companiei.

Cu două zile înainte, Curtea de Apel Constanţa anulase procedura de selecţie prin care a ajuns Tivilichi director general şi astfel acesta a rămas fără loc de muncă, se arată în presa constanţeană, care citează din pronunţarea instanţei: „Anulează Procedura de selecţie pentru ocuparea funcţia de Director General al CN ADMINISTRAŢIA PORTURILOR MARITIME S.A. iniţiată în baza Hotărârii Consiliului de Administraţie nr. 24/28.11.2016, Procesul-verbal privind verificarea şi evaluarea conformităţii administrative şi eligibilităţii dosarelor privind candidatura pentru funcţia de Director General şi Director Economic nr. 3098/27.01.2017 în ceea ce priveşte funcţia de Director General precum şi actele ulterioare de numire în funcţia de Director General al CN ADMINISTRAŢIA PORTURILOR MARITIME S.A. întocmite urmare a Procedurii de selecţie pentru ocuparea funcţia de Director General al CN ADMINISTRAŢIA PORTURILOR MARITIME S.A. iniţiată în baza Hotărârii Consiliului de Administraţie nr. 24/28.11.2016“.

Cu toate acestea, săptămâna trecută, ca urmare a unui concurs de recrutare, în funcţia de director general adjunct al APDM Galaţi, a fost numit Nicolae Dan Tivilichi. Aşadar se poate spune că PNL şi PSD Galaţi nici nu se mai obosesc să mimeze opoziţia atât timp cât şi unii, şi ceilalţi îşi găsesc locul în funcţiile cheie din cadrul unor companii de stat cu bugete generoase.

Articole asociate:
- Un fost director al Poştei Moldova şi un responsabil de marketing, în administraţia APDM şi AFDJ Galaţi

Noii directori de la APDM şi AFDJ Galaţi vor fi demişi de ministrul Bode?


Articole înrudite