06 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Gabriela Firea şi-a dat demisia din Guvern: «Sunt complet nevinovată!»
Gabriela Firea şi-a dat demisia din Guvern: «Sunt complet nevinovată!»

Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Gabriela Firea, a demisionat astăzi, vineri, 14 iulie 2023, din Guvern după o discuţie cu premierul şi preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, ca urmare a scandalului „azilelor groazei”. Este a doua demisie după cea a ministrului Muncii, Marius Budăi, notează Digi24.

Demisia Gabrielei Firea a fost depusă la Secretariatul General al Guvernului. „Plec pentru ca premierul să poată lucra în linişte proiectele economice şi sociale bune pentru români, la fel miniştrii PSD şi PNL, să-şi poată prezenta munca. În această atmosferă de război total faţă de mine, ca membru al Guvernului, nu se poate continua o activitate normală”, a scris Gabriela Firea, într-un mesaj pe Facebook , în care anunţă că se suspendă şi din funcţiile deţinute în PSD.

Sunt complet nevinovată, s-a văzut şi din ancheta derulată, se va constata şi în continuare, în justiţie, dar ceea ce s-a întâmplat cu viaţa mea şi a familiei mele în ultimele 10 zile mi-a arătat interesul imens ca eu să mă erodez şi să-mi scadă până la anulare şansele de a mai câştiga un mandat de primar general”, a mai scris aceasta.

Firea primise termen de gândire până luni dacă-şi dă sau nu demisia de onoare din Guvern, au declarat pentru Digi24.ro surse din conducerea PSD. După publicarea de către Digi24 a documentului care dovedeşte că patronul „azilelor groazei”, Ştefan Godei, a fost angajat la cabinetul de senator al Gabrielei Firea, dar şi la clubul de fotbal deţinut de primăria lui Florentin Pandele, acesteia i s-a transmis că ar trebui să facă un pas în spate, în caz contrar, partidul i-ar retrage sprijinul politic.

Gabriela Firea este primvicepreşdinte al PSD şi şi-a declarat intenţia de a candida din nou pentru funcţia de primar al Capitalei. În partid se cunoaşte de multă vreme existenţa unei rivalităţi între ea şi liderii bărbaţi ai formaţiunii, Marcel Ciolacu temându-se de o eventuală dorinţă a Gabrielei Firea de a candida la alegerile prezidenţiale.

Joi, Digi24 a publicat un document care arată că Ştefan Godei, patronul azilului din Ilfov, este omul de casă al familiei Firea-Pandele încă din 2014 şi a fost angajat în toate instituţiile la care Firea a lucrat până a ajuns ministru. Ultimul loc de muncă al lui Godei a fost la Senat, unde a lucrat ca şofer până în februarie anul acesta, când au apărut public anchetele jurnalistice din azilele ororilor. Gabriela Firea a reacţionat şi a spus că nu a fost şoferul ei nici la Senat, nici la Primărie.


Articole înrudite