08 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Fostul ministru al muncii prins la vamă într-o maşina furată... cumpărată din Galaţi
Fostul ministru al muncii prins la vamă într-o maşina furată... cumpărată din Galaţi

Incident la Vama Sculeni, unde doi parlamentari au fost surprinşi venind din Republica Moldova într-o maşină furată. Este vorba despre fostul ministru al muncii, Marius Budăi, şi deputatul PSD Dan Constantin Şlincu. Maşina era înmatriculată pe numele celui din urmă şi era semnalată ca furată de autorităţile belgiene din 2016, notează digi24.ro.

Eu eram pasager în maşina proprietate personală a colegului meu Dan Şlincu, dar dumnealui a demonstrat şi a lăsat acte la vamă. Colegul meu a achiziţionat maşina în 2015, în toamnă. E o chestiune extrem de gravă şi eu voi avea o discuţie extrem de serioasă cu specialiştii din Ministerul de Interne, pentru că mi se pare foarte grav ca, timp de 8 ani de zile, această maşină să fie dată furată şi proprietarul maşinii, care a cumpărat-o cu bună-credinţă, să nu fie informat. Colegul meu a achiziţionat maşina de la o doamnă din Galaţi, cred, sau Brăila, în 2015, undeva în toamnă. În 5 ianuarie 2016, maşina a fost introdusă în sistemul european ca fiind furată. Şi de atunci până acum colegul meu a mai ieşit din ţară, într-adevăr nu în afara graniţelor UE, dar a circulat cu această maşină. Am crezut că e o farsă. Sincer am crezut că e o farsă, pentru că nici prin cap nu-mi trecea...Colegul meu la început a râs, după care bineînţeles au venit lucrătorii din Vamă, de la Poliţia de Frontieră, ne-au informat care este situaţia, i-am întrebat dacă, procedural, putem preda maşina la Botoşani, să ne putem continua drumul. Ne-au informat că nu. Au fost extrem de profesionişti şi civilizaţi”, a declarat Marius Budăi.

Referitor la informaţiile din spaţiul public privind un autoturism indisponibilizat în PTF Sculeni întrucât era căutat pentru confiscare, vă comunicăm următoarele: Sâmbătă,16.12.2023, în jurul orei 20:30, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni s-a prezentat la verificările de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, un autoturism marca Audi A 6, înmatriculat în România. În urma verificărilor, s-a constatat faptul că autoturismul în cauză figurează ca bun căutat pentru confiscare, alertă emisă de autorităţile din Belgia la data de 05.01.2016. În autoturism se aflau doi cetăţeni români, maşina fiind înmatriculată pe numele unuia dintre aceştia, în anul 2015. În cauză a fost dispusă indisponibilizarea autoturismului, cercetările fiind continuate pentru clarificarea situaţiei, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire”, arată comunicat de presă emis de Poliţie.


Articole înrudite