18 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Preşedintele PDL Galaţi, Doru Resmeriţă, a lansat o serie de acuzaţii la adresa fostului director al societăţii Drumuri şi Poduri, anunţând, în cadrul unei conferinţe de presă, că îi va face plângere penală. „Vom face o sesizare penală, pentru că modul în care a fost administrată în ultimii ani societatea comercială Drumuri şi Poduri SA Galaţi ne arată nişte situaţii care sunt de o foarte mare gravitate. În auditul realizat recent, se arată că deşi în ultimii 3-4 ani cifra de afaceri a scăzut, cheltuielile de exploatare au rămas aceleaşi. O mare parte dintre cantităţile de materiale care fuseseră recepţionate la SC Drumuri şi Poduri s-au făcut pe avize care erau semnate de un agent de pază care nici măcar nu era angajat al Drumuri şi Poduri SA, ci al unei firme de pază. Avem mai multe elemente cu privire la preţurile la care s-au făcut achiziţiile”, a spus Resmeriţă.
De asemenea, Resmeriţă a mai adăugat că 10.000 de tone de piatră lipsesc din gestiune şi că „se încearcă o dublă contabilitate către administratorul judiciar”. „Asta explică şi de ce cifra de afaceri a scăzut, dar cheltuielile de exploatare nu, pentru că acolo se aduceau în continuare materiale, de care nu era nevoie, pentru că nu erau lucrări, iar materialele dispăreau, aşa cum s-a întâmplat şi cu cele 10.000 de tone de piatră”, a spus Resmeriţă, care a promis că sesizarea va fi trimisă şi preşedintelui Consiliului Judeţului.
Pentru a afla şi versiunea celui acuzat, am luat legătura cu Luciano Tudor, care a spus că Resmeriţă „nu ştie despre ce vorbeşte” şi că toată activitatea societăţii a fost realizată conform legii. „Cine lucrează în cadrul unei societăţi comerciale ştie că nu pot să dispară 10.000 de tone de piatră, pentru că sunt sute de comisii, trebuie făcute cereri peste cereri care au nevoie de aprobări de la biroul tehnic, de la biroul de consum şi aşa mai departe. În plus, mereu am avut controale de la Curtea de Conturi, Consiliul Judeţului şi nu au fost probleme. La un an după ce am plecat, au apărut probleme. Nu îmi pierd timpul cu aşa ceva, pentru că totul a fost conform legii”, ne-a explicat Luciano Tudor.


Articole înrudite