25 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Deputat Sorin Titus Muncaciu (AUR Galaţi): Rusia trebuie exclusă imediat din cadrul Consiliului Europei
Deputat Sorin Titus Muncaciu (AUR Galaţi): Rusia trebuie exclusă imediat din cadrul Consiliului Europei

Marţi, 15 martie, cu ocazia Sesiunii extraordinare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, care s-a desfăşurat la Strasbourg, în perioada 14-15 martie, deputatul AUR Galaţi, Sorin Titus Muncaciu a luat cuvântul la dezbaterea de urgenţă cu privire la Consecinţele agresiunii Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei. Acesta a condamnat ferm şi fără ambiguitate agresiunea premeditată a Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei şi şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la situaţia ucrainienilor care au fost forţaţi să îşi părăsească ţara, dar şi cu privire la minoritatea românească care trăieşte aici.
Deputatul gălăţean a subliniat faptul că, de la începutul acestui război, România şi Republica Moldova au primit peste 600.000 de refugiaţi ucraineni, majoritatea femei şi copii, iar atitudinea românilor a fost empatică şi au arătat compasiune faţă de refugiaţi, oferind tot ajutorul de care aveau nevoie. Totodată, acesta a adăugat faptul că Alianţa pentru Unirea Românilor s-a implicat activ în furnizarea de ajutor umanitar Ucrainei.
La finalul intervenţiei sale, parlamentarul a reamintit faptul că Moscova întreţine ilegal trupe în regiunea transnistreană şi a precizat că agresiunea rusă reprezintă o ameninţare atât pentru noi, cât şi pentru milioane de români care locuiesc în Republica Moldova. „România are o responsabilitate istorică faţă de fraţii noştri, iar războiul din Ucraina ne determină să luăm în considerare posibilitatea reunirii României cu Republica Moldova. Rusia trebuie exclusă imediat din cadrul Consiliului Europei”, a spus Sorin Titus Muncaciu.


Articole înrudite