28 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Deputat PNL Galați, Onuț Atanasiu: Finanțare pentru educația gălățeană
Deputat PNL Galați, Onuț Atanasiu: Finanțare pentru educația gălățeană

Comunicat de presă

Ministerul Educației (reprezentat de ministrul PNL - Ligia Deca) a marcat un moment istoric pentru viitorul învățământului din România: au fost semnate contractele de finanțare pentru dotarea a tuturor școlilor și a grădinițelor din 60 de UAT-uri din întreg județul Galați.

Concret, este vorba de utilarea lor cu mobilier nou, dotarea cu laboratoare de informatică, de științe și multidisciplinare, cu cabinete școlare pe discipline, săli de sport, ateliere de practică și echipamente IT.

La nivelul întregii țări, investiția depășește 1 miliard de euro - sumă fără precedent în ceea ce privește banii alocați în acest domeniu, în educația românească.

Investiția vizează, la nivel național, peste 5.600 de unități de învățământ preuniversitar, palate și cluburi ale copiilor, precum și Centre de Resurse și Asistență Educațională.

Pasul pentru modernizarea masivă a școlilor a început odată cu proiectul „România Educată”, ulterior fiind cuprins în Planul Național de Redresare și Reziliență.

Pentru că „România Educată” nu se poate face doar cu o tablă și o cretă, este nevoie și de dotări educaționale pe măsură.


Articole înrudite