02 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Deputat AUR Galaţi, Lilian Scripnic: Acordul trădării semnat de Iohannis şi Zelenski
Deputat AUR Galaţi, Lilian Scripnic: Acordul trădării semnat de Iohannis şi Zelenski

Declaraţia comună adoptată marţi după întâlnirea celor doi preşedinţi, nu este un document ce pune bazele unui parteneriat strategic, aşa cum se vrea a fi considerat, ci este un atestat al trădării de ţară, o lista lungă de obligaţii pentru România, este de părere deputatul AUR Galaţi, Lilian Scripnic:
"În lunga listă de 28 de puncte ale documentului sunt prezentate cu preponderenţă interesele Ucrainei şi nicidecum cele naţionale.
Aflăm că România îşi asumă să ofere sprijin pentru instruirea piloţilor ucraineni, să deschidă noi puncte de frontieră pentru a facilita tranzitul cerealelor, să îşi pună la dispoziţie în continuare infrastructura rutieră pentru aceasta şi cât de curând şi cea feroviară, iar pe termen lung, după terminarea conflictului, toate drumurile ţării vor fi străbătute de la un capăt la altul în scopul reconstrucţiei Ucrainei.
Cum îşi permit cei aflaţi vremelnic în fruntea statului să ne prezinte un document ce pare a fi dictat din birourile de la Bruxelles?
Domnule Preşedinte Klaus Iohannis, pe fundalul sunetului peniţei stiloului cu care aţi parafat acest document al trădării de ţară şi al vorbelor frumoase rostite de la pupitrul de la Cotroceni se aud strigătele de disperare ale producătorilor români de cereale, cu afacerile aduse în pragul falimentului. Este revoltător să vă asumaţi dublarea cantităţii de cereale ucrainene care tranzitează România în timp ce fermele româneşti se închid şi în timp ce alte ţări din regiune îşi propun să interzică intrarea pe teritoriul lor. Este clar pentru toată lumea că pur şi simplu nu auziţi deznădejdea acestor oameni ci, dimpotrivă afirmaţi cu mândrie că 60% din producţia ucraineană tranzitează România şi vă prefaceţi că nu înţelegeţi că ceea ce se întâmplă este de fapt falimentul agriculturii româneşti.
În ceea ce privesc drepturile minorităţii de români din Ucraina sunt şi acestea menţionate ca un fel de menţiune special printre multele obligaţii pe care România şi le asumă în acest document. În loc să fugă de Parlamentul României, domnul Zelenski ar fi trebuit să se prezinte în plen cu temele deja făcute. Se fac în curând doi ani de la izbucnirea conflictului şi tot nu avem promisa lege de apărare şi garantare a drepturilor românilor care trăiesc în Ucraina!".

Articole similare: Şoşoacă: Ne vrem teritoriile înapoi de la Ucraina; Zelenski nu are ce căuta în Parlament


Articole înrudite