23 NOIEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
„Dacă nu mergi în anumite structuri de conducere, nu poţi face mai nimic”
„Dacă nu mergi în anumite structuri de conducere, nu poţi face mai nimic”
În ciuda faptului că a declarat, oficial, că nu îşi doreşte să candideze pentru un mandat de deputat ori senator, doctorul Aurel Nechita – preşedintele Colegiului Medicilor şi decanul Facultăţii de Medicină şi Farmacie – se regăseşte pe listele oficiale ale USL privind candidaţii pentru Camera Deputaţilor şi Senatul României. Social-democratul ne-a spus că, iniţial, nu şi-a dorit să renunţe la funcţia de preşedinte al Colegiului Medicilor Galaţi şi la activitatea de medic, însă „dacă nu mergi în anumite structuri de conducere, nu poţi face mai nimic”.
„Am foarte multe atribuţii, foarte multe de făcut. Am avut şi argumente pro, dar şi contra, în ceea ce priveşte candidatura la parlamentare. Avem încă destul de multe de făcut în sistemul medical gălăţean. Dacă nu mergi în anumite structuri de conducere, nu poţi face mai nimic. De exemplu, la Spitalul Judeţean s-au făcut ultima data lucrări de reparaţii pe când eram eu secretar de stat, în 2009. De altfel, un statut de parlamentar mi-ar permite să fac mult mai multe lucruri pentru Facultatea de Medicină. Contează foarte mult atunci când ai o anumită poziţie. Din păcate, va trebui să renunţ la funcţia de preşedinte al Colegiului Medicilor şi să renunţ la activitatea de la spital”, ne-a declarat Aurel Nechita.
Se repetă scenariul din 2008?
Social-democratul Aurel Nechita a mai candidat şi în anul 2008 pentru un mandat de deputat, tot în Colegiul 9 din municipiul Galaţi. Deşi a ieşit învingător, obţinând 44,91% din sufragiile valabil exprimate, PSD-istul a pierdut colegiul în urma redistribuirii, în favoarea democrat-liberalului Mihail Boldea (34,94%).
„Atunci am obţinut mai mult de 9.000 de voturi, dar s-au dus în altă parte. Oamenii din acest colegiu nu au avut, practic, un parlamentar. Este adevărat că există acelaşi risc, dacă nu obţii 50%+1, dar sper ca acum să nu am niciun contracandidat care să numere voturile mele, în final”, ne-a declarat social-democratul.
Alegerile parlamentare din acest an se vor desfăşura după aceleaşi reguli ca şi în anul 2008. Numai candidaţii care obţin 50%+1 au garantat un mandat de deputat ori de senator. Cei ce nu obţin acest scor, în ciuda faptului că ies câştigători pe colegii, riscă să rămână pe tuşă din cauza redistribuirii, care avantajează candidaţii aflaţi pe locurile doi şi trei.


Articole înrudite