19 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Cristian Dima (PNL): Nicolae Ciucă, liderul decisiv în scandalul pensiilor, aduce soluţii concrete
Cristian Dima (PNL): Nicolae Ciucă, liderul decisiv în scandalul pensiilor, aduce soluţii concrete

Într-un context politic tensionat şi marcat de dezbateri aprinse privind recalcularea şi indexarea pensiilor, Nicolae Ciucă, liderul Partidului Naţional Liberal (PNL), s-a evidenţiat printr-o poziţie fermă şi orientată spre soluţii reale, aducând claritate şi direcţie într-o situaţie complexă. Prin intervenţia sa decisivă, PNL a demonstrat, încă o dată, că este partidul care pune interesul cetăţenilor pe primul loc şi acţionează rapid pentru a aduce schimbări pozitive.

Recent, coaliţia de guvernare, reunită pe 29 august, a decis să adopte un proiect de lege esenţial, iniţiat de PNL, care prevede ridicarea pragului de impozitare a pensiilor de la 2.000 la 3.000 de lei. Această măsură, care urmează să fie adoptată de Parlament, va aduce beneficii semnificative pentru o mare parte a pensionarilor, reducând povara fiscală pentru cei cu venituri mici şi medii. Proiectul PNL a trecut deja de Senat şi are sprijinul întregii coaliţii, demonstrând astfel că PNL îşi onorează angajamentele şi lucrează neobosit pentru a proteja drepturile pensionarilor.

Nicolae Ciucă a fost unul dintre principalii susţinători ai acestui proiect,”Cred că e o chestiune simplă de asumare a responsabilităţii,” a declarat referindu-se la necesitatea de a corecta şi îmbunătăţi sistemul de pensii.

Pe lângă această iniţiativă legislativă, coaliţia de guvernare a convenit şi asupra adoptării prin Ordonanţă de Urgenţă a unui pachet de măsuri care include actualizarea plafoanelor pentru beneficiarii de pensii şi ajutoare sociale. Printre aceste măsuri se numără şi actualizarea valorii voucherelor de alimente, oferite în prezent la 2,4 milioane de beneficiari, în valoare de 250 de lei, plătite o dată la două luni. Aceasta este o altă dovadă a angajamentului PNL de a sprijini categoriile vulnerabile şi de a se asigura că pensiile cresc într-un mod echitabil pentru toţi.
Prin toate aceste acţiuni, Nicolae Ciucă şi Partidul Naţional Liberal dovedesc că sunt lideri în căutarea soluţiilor concrete, acţionând cu responsabilitate şi transparenţă în beneficiul cetăţenilor. Într-un moment în care mulţi politicieni preferă să arunce vina în alte direcţii, PNL a demonstrat că este partidul care nu doar vorbeşte despre schimbare, ci şi implementează măsuri care aduc cu adevărat îmbunătăţiri vieţii românilor.

Nicolae Ciucă şi echipa sa continuă să fie pilonii de stabilitate şi competenţă în politica românească, ghidând ţara prin decizii responsabile şi orientate spre binele comun. Cu PNL la conducere, România poate avea încredere că viitorul său este pe mâini sigure.


Articole înrudite