28 MARTIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Cristian Dima (ALDE) somează public autorităţile judeţene să ia în serios coronavirusul
Cristian Dima (ALDE) somează public autorităţile judeţene să ia în serios coronavirusul

Alerta medicală globală cu privire la răspândirea coronavirusului nu poate fi ignorată de către autorităţile statului român, dar nici de către noi, aici, în judeţ. La nivel naţional, Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă (printre nenumăratele OUG adoptate marţi seara) cu privire la stocurile de urgenţă medicală, precum noul coronavirus din China.

Însă, până în momentul de faţă, aici, în judeţ, ne mişcăm greu. Gălăţenii trebuie să fie informaţi de Consiliul Judeţean sau de Prefectura Galaţi cum se acţionează în acest sens. Nu trebuie doar presa să fie activă şi să anunţe că cinci cetăţeni chinezi şi opt români, întorşi în Galaţi din China, sunt ţinuţi în carantină de Direcţia de Sănătate Publică Galaţi, pentru a exclude posibilitatea infecţiei cu noul coronavirus.

În acest sens, solicit public autorităţilor judeţene să vină cu o serie de precizări referitoare la pregătirea pentru această urgenţă medicală.
1) Care sunt măsurile luate la nivelul judeţului Galaţi cu privire la coronavirus?
2) Există şi alţi cetăţeni care au venit în judeţul Galaţi din China şi despre care nu s-a vorbit public?
3) De ce nu a existat o informare publică a cetăţenilor judeţului Galaţi cu privire la cele 13 persoane ţinute în carantină? Conform datelor din presă, primele măsuri de punere în carantină a persoanelor sosite în Galaţi din China au fost luate încă de pe 29 ianuarie, DSP Galaţi nu a anunţat acest fapt până pe 6 februarie. Nu consider normală această situaţie!
4) De ce sunt reţinute în comunicarea publică autorităţile judeţene? De ce nu vin cu un mesaj real care să arate ce se întâmplă de fapt, să liniştească populaţia în contextul crizei mondiale generată de coronavirus?

Aşteptăm cu toţii un răspuns din partea autorităţilor judeţene, care până acum am văzut că sunt luate prin surprindere de tot ce vine asupra lor: zăpadă, criză medicală, etc. Asta în condiţiile în care despre coronavirus se discută de câteva săptămâni bune, iar Galaţiul are un port la Dunăre, iar în cazul zăpezii, suntem în plină iarnă!


Articole înrudite