Partidul Mişcarea Populară a fost dat în judecată de firma care a tipărit, în 2014, materialele electorale cu care formaţiunea a participat la alegeri, relatează G4Media. Împotriva PMP au fost intentate 96 de procese pentru recuperarea unei datorii de 4,6 milioane de lei.
Societatea Amma Print SRL, firmă care a tipărit materiale electorale pentru PMP în campania pentru alegerile prezidenţiale din anul 2014, a dat în judecată Partidul Mişcarea Populară pentru recuperarea unei datorii de 4,6 milioane de lei. Firma a obţinut o sentinţă care obligă partidul să achite suma datorată, la care se adaugă 619.384 de lei cu titlu de preţ şi penalităţi de întârziere.
În data de 03 aprilie 2020, Amma Print a depus la Judecătoria Sectorului 1 din Bucureşti 96 de acţiuni având ca obiect „validare proprie”, toate acţiunile având ca terţ poprit toate filialele PMP din ţară, Bucureşti şi diaspora, precum şi preşedinţii acestora, preintre care se numără şi filiala Galaţi, împreuna cu preşedintele acesteia, Cătălin Cristache. Pentru toate aceste acţiuni, nu a fost stabilit încă termenul de judecată, din cauza stării de urgenţă.
„Vrem să ne obţinem banii din cotizaţiile plătite de membri, deoarece legea interzice să procedăm astfel cu subvenţiile primite de partide de la buget. Acestea nu pot fi executate silit”, a declarat, pentru presa centrală, patronul Amma Print, Mihai Volintiru.
Referitor la acest demers al Amma Print, preşedintele PMP, Eugen Tomac, a declară că „Este o chestiune care durează de mulţi ani. Ne vom apăra, avem suficiente argumente să corectăm lucrurile, inclusiv la sumă. Sunt şi aspecte care ţin de bucătăria noastră internă”.
UPDATE: Potrivit documentelor puse la dispoziţie de Cătălin Cristache, preşedintele PMP Galaţi, firma Amma Print SRL ar fi renunţat la judecarea cauzei în ceea ce-l priveşte pe acesta, însă instanţa urmează să ia act de de renunţare şi să dispună închiderea dosarului la următorul termen stabilit pentru data de 16 iulie 2020, fapt întărit și de citația pe care ne-a prezentat-o acesta. Până atunci, procesul rămâne pe rol.