Din postura de lider al liberalilor gălăţeni, deputatul Victor Paul Dobre se arată mulţumit de modul în care au ieşit cărţile candidaţilor USL. Liberalii au câştigat locul candidatului pentru primăria reşedinţă de judeţ: liberalul Marius Stan va reprezenta USL. Dobre a precizat: “Conform deciziei luate la nivelul judeţului Galaţi, la primăria municipiului Galaţi va fi un candidat din partea PNL şi, aşa cum ştiţi, noi l-am desemnat pe domnul Marius Stan. Cred că e un candidat foarte bun”.
Dobre a dat ca sigură şi candidatura lui Nicolae Bacalbaşa: “La preşedinţia Consiliului Judeţean va fi un candidat al PSD şi, aşa cum ştiţi, din partea PSD a fost nominalizat domnul doctor Bacalbaşa”. Întrebat pe cine va susţine dintre Bacalbaşa şi Chebac pentru a fi candidatul USL la preşedinţia judeţului, ţinând cont de faptul că liderii naţionali ai PSD şi PNL, precum şi cei ai organizaţiilor locale, trebuie să tranşeze neînţelegerile din judeţele cu probleme, caz în care se află şi Galaţiul, Dobre a preferat să se distanţeze, arătând că aceasta este o problemă a PSD iar soluţionarea trebuie să fie una exclusiv roşie.
În ceea ce priveşte ameninţarea demisiei din funcţia de primar a actualului edil şef, care şi-a reanunţat intenţia ca urmare a pierderii lui Nicuşor Ciumacenco în cursa internă a USL, în favoarea candidatului liberal, Dobre şi-a arătat speranţa pentru continuarea până la termen a mandatului lui Nicolae: ”Personal îi doresc să îşi ducă la bun sfârşit mandatul, dar un lucru e sigur: alegeri anticipate la Primărie nu se mai pot face, conform legii. E prea târziu. Singura posibilitatea e ca în CL unul dintre viceprimari să fie ales primar până la alegerile de anul viitor”.
Fotoliul de primar al urbei noastre era dorit intens şi de liderul PC, Eugen Durbacă, care se vede în poziţia de perdant al locului de candidat din partea USL, alături de Nicuşor Ciumacenco. Reamintim că Eugen Durbacă avertizase USL că, dacă nu îl va alege pe el pentru această cursă - întrucât Durbacă se vedea drept cea mai bună ofertă electorală, imagine dată de sondajele propriului partid – va candida în ciuda USL, iar parte dintre colegii conservatori se vor simţi nedreptăţiţi de alegerea USL şi va trece de partea adversarilor USL, dacă nu fizic, cu arme şi bagaje, atunci la urnele de vot. Reamintim că PC a susţinut în mare parte candidatura actualului preşedinte al ţării, Traian Băsescu, deşi PC se afla în alinţă cu PSD, al cărui candidat a fost Mircea Geoană. Întrebat cum îl va împăca pe colegul său cu care formează ACD (PNL - PC), dat fiind faptul că PC are deja candidat propriu la Iaşi, pe dr. Ciuhodaru, Dobre a replicat că vechiului său amic ar trebui să îi treacă supărarea şi i-a reamintit lui Durbacă de faptul că, ori de câte ori i-a urmat recomandările, a fost mult mai bine.
Timpul ne va arăta dacă Ciumacenco, Durbacă şi Chebac chiar au au puterea să capaciteze suficiente resurse financiare şi susţinere pentru a intra în cursele pe care le vizau fiecare. Candidatura tuturor acestor actori ar lăsa electoratului iluzia că îi este respectat dreptul de a alege, că nu e nevoit să aleagă doar dintre cei pe care i-au „cernut” alţii.