01 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Bogdan Rodeanu (USR): Candidatul PAS la Primăria Chişinău este omul, moldoveanul, românul, europeanul din prima linie a unei confruntări electorale istorice între Bine şi Rău
Bogdan Rodeanu (USR): Candidatul PAS la Primăria Chişinău este omul, moldoveanul, românul, europeanul din prima linie a unei confruntări electorale istorice între Bine şi Rău

În luna octombrie 2023, vor avea loc alegerile pentru primăria capitalei Republicii Moldova, Chişinău. Vor fi lupte electorale aprige între partida rusă şi pro-europeni, în contextul războiului din Ucraina.
După ce Moldova a decis să meargă pe calea europeană, ruşii au intensificat atacurile de destabilizare a ţării vecine, iar din punct de vedere electoral se anunţă un adevărat război politic din momentul în care pro-europenii Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS) şi-au anunţat candidatul: Lilian Carp, cetăţean moldovean care are şi cetăţenie română.
Partidul PAS este în prezent la guvernare şi a fost fondat de Maia Sandu.
Lilian Carp este deputat în Parlamentul Republicii Moldova şi preşedintele Comisiei parlamentare pentru securitate naţională, apărare şi ordine publică, fiind expert în securitate.
Bogdan Rodeanu, deputat USR şi vicepreşedinte al Comisiei Pentru Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională din Parlamentul României, prevede un conflict politic nemaiîntâlnit în campania pentru funcţia de primar al Chişinăului.
„Lilian Carp este omul care va fi candidatul întregii Moldove şi nu doar al cetăţenilor din Chişinău. O spun în acest fel pentru că în spatele bătăliilor din Ucraina, de ieri, s-a oficializat un alt conflict. De data aceasta, unul politic. Odată cu lansarea acestei candidaturi. Pe de o parte, regăsim un deputat PAS în Parlamentul Moldovei, un unionist şi proeuropean de excepţie, un om al valorilor lumii civilizate şi al respectării libertăţii cetăţeanului, iar pe cealaltă parte, găsim o «conservă rusească», un primar pro rus în funcţie, un aliat al susţinătorilor Federaţiei Ruse. Da, va fi o bătălie politică ce se va derula în această toamnă, cu agresiuni hibride, poate nemaîntâlnite, din partea ruşilor şi a prietenilor lor”, spune Bogdan Roddeanu.
Acesta consideră că oamenii lui Putin vor consuma resurse enorme în această campanie „pentru că ei ştiu că pierd în Ucraina, iar acolo unde nu le poate ajunge tancul, îşi trimit politicianul, politrucul şi servieta cu bani. Lupta se va da pentru Primăria următoarei capitale europene. Pentru Chişinău”.
Deputatul Bogdan Rodeanu a mai ţinut să sublinieze: „Ca români, suntem alături de Moldova, alături de Preşedintele Maia Sandu, de partidele proeuropene şi îl vom susţine pe Lilian Carp. Pentru că mai presus de toate, Moldova, ca şi Ucraina, a devenit un simbol al eliberării de sub tiranie, osândă şi măcel. Iar Lilian Carp este omul, moldoveanul, românul, europeanul de la care am învăţat ce înseamnă «Două state şi o singură ţară», el este politicianul din prima linie a unei confruntări electorale istorice între Bine şi Rău, asa cum le vedem astăzi”.


Articole înrudite