18 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
În cadrul ultimei şedinţe ordinare a Consiliului Local Tecuci, ce a avut loc pe data de 29 septembrie, primele două proiecte pe ordine de zi vizau încetarea de drept a mandatelor de consilieri locali pentru doi dintre membrii PNL, Viorica Tiron şi Vasile Diaconu, deoarece aceştia au fost excluşi din sânul partidului care i-a propulsat pe motiv de „neascultare”, fapt ce duce şi la pierderea calităţii de consilier local. Faptul că cei doi „excluşi” sunt dintre cei mai activi consilieri locali, a stârnit simpatii chiar şi în rândul celor din opoziţie. Primul care le-a luat oarecum apărarea a fost viceprimarul Cristinel Basalic, care a intervenit: „Cei doi consilieri şi-au făcut doar datoria în favoarea celor ce i-au ales. Problemele politice trebuie rezolvate la nivel politic, în cadrul partidului, motiv pentru care propun amânarea celor două proiecte până la data la care justiţia va emite o hotărâre definitivă şi irevocabilă”.
De aceeaşi parte a baricadei s-a clasat şi Vasile Dănăilă Pazvante, reprezentantul Partidului Verde, care a continuat: „Din respect pentru partidele mari, nu din alte considerente, noi la acest proiect de hotărâre am hotărât să ne abţinem”.
Unul dintre cei puşi la zid de către PNL, consilierul Vasile Diaconu, a intervenit: „Până ne rezolvăm problemele cu partidul cred că cele două proiecte de hotărâre pot fi amânate”.
În încheierea intervenţiilor, primarul municipiului, Eduard Finkelstain, a concluzionat: „Transformăm Consiliul Local în instanţă, iar acest lucru este destul de neplăcut, însă legislaţia este la bunul plac al celor de la Bucureşti. La parlamentari nu se aplică aceleaşi reguli ca la consilieri locali, însă până la urmă toţi sunt aleşi prin votul poporului. Logic ar fi ca cei care îşi pierd calitatea de membru al unui partid să nu fie afectaţi, ei fiind aleşi de electorat, în slujba acestuia, însă există o serie de anomalii”.
După toate discuţiile pe marginea celor două proiecte de hotărâre, ele au fost anulate până la pronunţarea justiţiei, cu 9 voturi „pentru”, 5 „împotrivă” şi 2 abţineri, acestea aparţinând reprezentanţilor Partidului verde.


Articole înrudite