23 DECEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
România s-a transformat într-o destinaţie potrivită pentru investiţii strategice în inovaţie în diferite domenii
România s-a transformat într-o destinaţie potrivită pentru investiţii strategice în inovaţie în diferite domenii

România s-a transformat dintr-o ţară căutată de investitori pentru forţa de muncă ieftină într-o destinaţie potrivită pentru investiţii strategice în inovaţie în diferite domenii, iar în prezent are nevoie de inovaţie în IT şi în medicină, susţine secretarul de stat Manuel Costescu, şeful Departamentului pentru Investiţii Străine şi Parteneriat Public-Privat - InvestRomania.
"România, de-a lungul timpului, s-a transformat dintr-o ţară căutată de investitori pentru forţa de muncă ieftină într-o destinaţie potrivită pentru investiţii strategice în inovaţie în diferite domenii.
Studenţii, viitorii angajaţi, sunt foarte bine pregătiţi. România se află în top 10 ţări cu cele mai bune rezultate la olimpiadele de matematică sau IT. 90% dintre studenţi vorbesc fluent limba engleză, 26% limba franceză, 17% limba spaniola. România oferă investitorilor o infrastructură IT foarte bine dezvoltată, colectează taxe mai mici comparativ cu alte state europene şi, totodată, oferă ajutoare de stat pentru a încuraja investiţiile.
România are nevoie de inovaţie în IT, în medicină şi este important să ne unim toate forţele pentru a atrage, proactiv, investiţii străine în toate aceste domenii", a declarat, marţi, Manuel Costescu, la prima conferinţă anuală de biotehnologie din România „RoBio 2020. România — Un Hub Biotech al Europei Centrale şi de Est până în 2020”.
Gabor Sztaniszlav, membru în board-ul LAWG şi director general al companiei Amgen România, a precizat că Local American Working Group investeşte numeroase resurse în creşterea nivelului de informare şi educare cu privire la biotehnologie, un domeniu prioritar pentru cercetătorii în medicină.
"Companiile văd în România o piaţă în plină dezvoltare şi îşi doresc să investească în medicină sau în IT. Însă, pentru ca acest deziderat să devină o realitate, este esenţial ca mediul de business să devină unul transparent, favorabil unor astfel de investiţii. Cu precădere, companiilor farmaceutice aflate pe piaţa din România le sunt impuse numeroase reglementări privind politica de preţuri, taxa clawback, încetinirea accesului pacienţilor la inovaţie medicală, ceea ce descurajează investiţiile. Autorităţile trebuie să contribuie la crearea unui mediu de business transparent şi predictibil, care pe termen lung va atrage investiţii şi va duce la dezvoltarea pieţei româneşti", a subliniat Gabor Sztaniszlav.


Articole înrudite