Recensământul General Agricol va fi demarat în luna mai Recomandat

Duminică, 11 Aprilie 2021 04:00
Publicat în National
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ţara noastră este una dintre statele cu cele mai multe şi printre cele mai mici exploataţii agricole. România deţine circa 33% din numărul total de exploataţii agricole din Uniunea Europeană, cu o dimensiune medie de circa 3,6 ha/exploataţie, cu mult mai mică decât dimensiunea medie de la nivelul uniunii, de 16,6 ha/exploataţie.

În acest context, importanţa rezultatelor recensământului agricol devine evidentă pentru fundamentarea Politicii Agricole Comune care să asigure ţării noastre un sector agricol competitiv şi durabil.

Datele vor permite urmărirea şi a unor indicatori statistici de agri-mediu care măsoară impactul agriculturii asupra  mediului.

Ce aste Recensământul General Agricol

Recensământul General Agricol este o acţiune care va colecta informaţii complexe şi date statistice pentru realizarea unui tablou al caracteristicilor structurale ale exploataţiilor agricole necesare fundamentării programelor şi politicilor agricole şi de dezvoltare rurală.

Datele şi informaţiile vor fi colectate de la utilizatorii suprafeţelor agricole şi/sau deţinătorii de efective de animale.

Datele vor fi colectate la nivelul întregii exploataţii agricole indiferent în câte locaţii utilizează suprafeţe agricole sau deţine efective de animale.

Când se desfăşoară

Colectarea datelor se efectuează în perioada 10 mai - 31 iulie 2021, printr-un interviu faţă în faţă cu şeful exploataţiei agricole sau cu o altă persoană din cadrul acesteia care poate furniza informaţiile solicitate, prin intermediul unui chestionar electronic instalat pe un echipament informatic portabil.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu