Gesturile mici cotidiene de bunătate, precum ajutarea unui coleg de serviciu, grija faţă de un vecin în vârstă sau permiterea trecerii unei maşini într-un ambuteiaj, vor fi studiate ştiinţific de Universitatea California din Los Angeles (UCLA), care a lansat oficial Institutul pentru Bunătate, relatează AFP, potrivit Agerpres.
Acest institut ''va adopta o abordare interdisciplinară pentru înţelegerea bunătăţii, prin evoluţie, biologie, psihologie, economie, cultură şi sociologie'', a explicat universitatea americană într-un comunicat.
''Institutul de Bunătate Bedari al UCLA încearcă să fie un antidot al contextului politic global actual, al violenţei şi al tensiunilor'', a afirmat Darnell Hunt, decanul departamentului de ştiinţe sociale din cadrul prestigioasei universităţi californiene în care va funcţiona acest institut.
''Viziunea noastră este că trăim cu toţii într-o lume în care umanitatea descoperă şi pune în aplicare bunătatea care se află în fiecare dintre noi'', a spus Matthew Harris, cofondator al institutului.
''Va fi nevoie de numeroase cercetări pentru a înţelege de ce bunătatea poate fi atât de rară în lumea modernă'', a adăugat Matthew Harris.
Studiile ştiinţifice au demonstrat că actele de bunătate au un impact pozitiv asupra sănătăţii fizice şi psihice a autorilor lor şi că pot fi ''contagioase'' pentru cei care sunt martori la acestea.