16 NOIEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Microsoft vrea să introducă inteligenţa artificială în viaţa cotidiană
Microsoft vrea să introducă inteligenţa artificială în viaţa cotidiană

Microsoft a dezvăluit recent noi inovaţii tehnologice care vizează pătrunderea inteligenţei artificiale (IA) în cotidian utilizând resursele din "cloud", relatează AFP.
"Injectăm inteligenţă artificială în toate produsele şi serviciile pe care le oferim", a subliniat vicepreşedintele Microsoft care răspunde de acest domeniu, Harry Shum, în cadrul conferinţei dezvoltatorilor organizată de grup la Seattle.
"Asamblăm de peste 20 de ani cărămizile pentru a construi valul actual de inovaţii în acest sector", a afirmat el.
Domeniile cele mai vizibile sunt învăţarea maşinilor, recunoaşterea vocală şi mijloacele de a le permite roboţilor să identifice ceea ce văd.
Microsoft nu este singurul grup care încearcă să realizeze progrese în acest sector, în care se înfruntă cu giganţi precum Amazon, Apple, Google şi IBM. Amazon tocmai a prezentat o versiune cu ecran tactil a asistentului său vocal Alexa, în timp ce Harman-Kardon, proprietate a grupului sud-coreean Samsung, a anunţat că va începe comercializarea Invoke, un dispozitiv care utilizează asistentul vocal Cortana al Microsoft şi integrează programul de comunicare video Skype.
Scopul este de a aduce IA în viaţa cotidiană a utilizatorilor şi a o utiliza pentru a ameliora schimburile între utilizatori şi asistenţii vocali cu care sunt dotate smartphone-urile şi alte tablete.
Obiectivul conferinţei organizate la Seattle este de a ameliora schimburile de opinii între Microsoft şi dezvoltatori, fie că este vorba de studenţi care dezvoltă o aplicaţie sau echipe de ingineri profesionişti.
"Microsoft încearcă să utilizeze IA pentru a ajuta firmele să-şi rezolve problemele şi pe dezvoltatori să-şi amelioreze aplicaţiile", a spus Patrick Moorhead, analist la Moor Insights and Strategy. "Este ceva diferit faţă de Amazon, Facebook şi Google, care încearcă înainte de toate să adune informaţii personale utilizând IA pentru a vă vinde diverse lucruri şi a vă trimite reclame", a adăugat el.
El subliniază faptul că Microsoft îi lasă pe dezvoltatori să modifice comenzile gestuale, programele de recunoaştere vocală şi alte funcţii, în loc să le impună să le armonizeze după un model comun tuturor aplicaţiilor.


Articole înrudite