23 NOIEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Acestea sunt cele mai toxice locuri de pe Pământ (FOTO)
Acestea sunt cele mai toxice locuri de pe Pământ (FOTO)

În ultimii aproximativ 100 de ani, omenirea a făcut progrese tehnologice uluitoare într-un ritm copleşitor. Este posibil ca aceste progrese în ştiinţă şi tehnologie să ne fi făcut viaţa mai uşoară, dar deşeurile lăsate în urmă sunt pur şi simplu îngrozitoare. Poluanţii de toate felurile - chimici, nucleari, gunoi casnic, deşeuri electronice - ne-au ruinat grav mediul. Multe locaţii au fost afectate atât de drastic încât să trăieşti în ele este aproape imposibil. Cernobîl, Ucraina este unul din exemple, oraşul fiind martorul celui mai grav accident nuclear din istoria omenirii, transformat atunci într-un un oraş fantomă nelocuit.

Deşi această listă nu conţine niciun loc din Statele Unite, zone otrăvite există şi acolo. Au apărut serie de situri care au fost declarate extrem de toxice, cum ar fi Canalul Love (New York), Tar Creek (Oklahoma) şi Canalul Gowanus (New York). Un exemplu recent alarmant este o practică numită Fracturare hidraulică sau Fracking, care este un exemplu perfect de metode moderne care au consecinţe în poluarea apei şi a aerului. Îndepărtarea vârfului de munte este o altă practică controversată despre care se ştie că afectează apa şi fauna locală.

Alături de cele zece locuri din imagini - VEZI GALERIA DE IMAGINI! ↓, iată şi alte locuri toxice din lume care merită o menţiune (dez)onorabilă:

- Linfen, China: Smogul din Los Angeles ar fi considerat o „zi bună” în comparaţie cu poluarea aerului din Linfen şi este considerat „cel mai poluat oraş din lume”. Motivul din spatele poluării este atribuit producţiei industriale şi poluării auto. Aerul de aici este aparent atât de rău încât  hainele spălate proaspăt, puse  la uscat la aer devin negre!

- The Great Pacific Garage Patch: constând în principal din deşeuri de plastic, o insulă de peste două ori mai mare decât suprafaţa Texas-ului şi adânc de peste treizeci de metri care pluteşte în Oceanul Pacific.

- Rondonia, Brazilia: Aceasta este cea mai defrişată regiune din pădurea amazoniană. Copacii de pe o suprafaţă de mii şi mii de kilometric pătraţi au fost tăiaţi şi arşi. Zona verde de altădată a fost acum înlocuită cu ferme zootehnice.

- Râul Yamuna: Deşi guvernul a făcut încercări serioase de a-l curăţa, râul Yamuna din India continuă să fie afectat de deşeuri. Numai oraşul New Delhi contribuie cu peste 3000 tone  de ape uzate pe zi. O cantitate prea mare pentru a putea fi gestionată de unităţile de tratament subfinanţate.

- La Oroya, Peru: Topitoria din acest oraş, condusă de o companie nord-americană, este responsabilă pentru cantităţile uriaşe de plumb care au poluat oraşul. Cam toţi copiii care locuiesc în zonă au fost testaţi şi s-a găsit plumb în sângele lor, la nişte niveluri inacceptabile.

- Lacul Karachay, Rusia: Cantitatea de radiaţii de la depozitarea deşeurilor nucleare este atât de puternică încât o persoană poate primi o doză letală în decurs de o oră când se află în zonă. Cancerul este o problemă uriaşă în rândul lucrătorilor din instalaţia nucleară. Există multe cazuri de defecte congenitale şi leucemie în aria înconjurătoare. De asemenea, persistă o îngrijorare majoră cu privire la răspândirea radioactivităţii în aer şi ape spre zone mai îndepărtate.

- Spaţiul cosmic: Omul a lăsat şi o urmă uriaşă de poluare în spaţiu-peste 4 milioane de kilograme de diverse rămăşiţe spaţiale libere orbitează în prezent în jurul pământului. Acest lucru a stârnit îngrijorări uriaşe cu privire la potenţialele accidente care pot duce la eşecul sateliţilor şi a comunicaţiilor.


Articole înrudite