26 NOIEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Deşi au găsit argumente plauzibile pentru deja legendarul film „Blade Runner” al lui Ridley Scott, sau „Gattaca”, al mai puţin cunoscutului Andrew Niccol în care au jucat Ethan Hawke, Uma Thurman şi Jude Law, multe din filmele analizate din punct de vedere strict ştiinţific nu au fost considerate complet rupte de realitate. Aşa cum au primit avizul favorabil al experţilor clasicul „Metropolis” sau prima parte a „Jurassic Park”.
Cel care conduce însă detaşat în lista filmelor cu argumentele cele mai absurde este însă „2012”, filmul apocaliptic al lui Roland Emmerich şi pe care, dincolo de inadvertenţele sale ştiinţifice, băieţii de la NASA îl consideră vinovat că a stârnit panică în rândul populaţiei prin ideea că sfârşitul lumii va veni în anul 2012. Această panică a atras totuşi în sălile de cinema un public numeros iar filmul a avut încasări de peste 800 milioane de dolari anul trecut.
Pe locul doi în acest ranking al celor mai absurde filme din punct de vedere ştiinţific se clasează un alt film din categoria sfârşitul lumii, „The Core” când planeta moare, nu din cauza unei profeţii a vechilor mayaşi, ci din cauza răcirii centrului Pământului. Aaron Eckhart şi Hilary Swank sunt protagoniştii acestei absurdităţi ştiinţifice lansată în 2003.
Pe locul trei al podiumului se clasează un film mult mai cunoscut şi mai îndrăgit: „Armaggedon”. Iar aceasta pentru că de la difuzarea lui pe micile ecrane îl putem vedea măcar o dată pe an pe Bruce Willis şi echipa lui salvând planeta de impactul letal al unui asteroid, perforat şi explodat la timp pentru a evita ciocnirea cu Pământul. Un subiect „foarte tras de păr”, deşi oamenii de ştiinţă îl avertizaseră pe Michael Bay la ora scrierii scenariului, lucru de care regizorul trilogiei „Transformers” nu a părut să ţină seama.
Alte filme care intră în aceeaşi categorie şi considerate grosolane din punct de vedere ştiinţific sunt „Volcano” (1997), în care a jucat Tommy Lee Jones; „Chain Reaction” (1996), cu Keanu Reeves, Morgan Freeman şi Rachel Weisz în rolurile principale; sau „The 6th Day”, interpretat de „un expert” al genului, Arnold Schwarzenegger.

Articole înrudite