18 NOIEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Tentaculele „unchiului” Bernie Ecclestone, patronul Formulei 1
Tentaculele „unchiului” Bernie Ecclestone, patronul Formulei 1
Are linie directă cu Putin, cu emirul Dubaiului şi cu alţi şefi de stat şi conduce un imperiu estimat la 2,7 miliarde de lire sterline, notează ziarul ABC. Bernie Ecclestone (81 de ani, Suffok, Marea Britanie) se ghidează după un principiu sfânt: „Un gentleman nu vorbeşte niciodată de bani şi despre ce a făcut noaptea trecută”. Fidel acestui precept, patronul Formulei 1 a umplut paradisul curselor de maşini cu clauze de confidenţialitate. Nimeni nu are voie să vorbească de bani, despre câţi bani primeşte, sau nu primeşte, pentru că se expun unei penalizări contractuale. Nu o va face nici regatul Bahreinului, prima suspendare a unei curse de F-1 datând din 1995. Se spune că Bernie ar fi returnat familiei regale un cec de mai multe milioane de dolari, ca urmare a anulării evenimentului sportiv Grand Prix care urma să fie desfăşurat aici în martie. Se speculează că suma ar putea fi de 60 de milioane de dolari.
Ecclestone conduce o afacere de 2,7 miliarde de lire, potrivit unui studiu al revistei engleze F-1 Racing - un imperiu al automobilismului - şi o face după reguli bine stabilite: negociază cu o persoană (maximum două) pentru fiecare cursă şi nu pomeneşte de bani. „Îl sună pe Putin pe linie directă”, explică cineva care îi cunoaşte modul de operare. Discută cu prinţul Bahreinului şi îi spune acestuia să comunice oficial suspendarea cursei şi... aşa a făcut.
În Spania are linie directă cu două persoane cărora le-a încredinţat numărul de telefon şi încrederea sa: preşedintele Comunidad Valenciana, Francisco Camps, şi preşedintele RACC (Automobil Club Spaniol), omul de afaceri Sebastiá Salvadó.
În Rusia va aduce Formula 1 în 2013 (circuitul de la Soci), în schimbul a 30 de milioane de euro după ce a bătut mâna privind preţul şi clauzele cu prietenul său Putin.
În Coreea de Sud a reuşit să eludeze legea obţinând tăcerea administrativă şi firul roşu. El i-a convins pe oficialii ţării asiatice, inclusiv pe preşedintele Lee Myung Bak, să treacă cu vederea compania Red Bull în cele patru zile ale Marelui Premiu din 24 de octombrie. Băutura energetizantă este interzisă în Coreea de Sud din cauza compoziţiei sale excitante, dar maşinile lui Vettel şi Webber nu au avut nicio problemă să concureze chiar şi cu ostentativul taur roşu afişat pe capotă. Iar aceasta pentru că „unchiul” Bernie ştie să tragă sforile.
Boss-ul celui mai mare produs de marketing sportiv din lume este monocolor: nu preţuieşte decât culoarea verde a dolarilor. „Lumea se orientează spre Asia. Europa trebuie să plătească mai mult”, a spus el vara trecută, înainte de cel mai urmărit raliu al F-1. „Există două valori obligatorii: Ferrari şi Formula 1. Dar fără Monaco nu am putea trăi”, a conchis el. Un om de afaceri redutabil care s-a lăsat totuşi ridiculizat de fosta soţie într-o biografie neautorizată, „No Angel”. Sladica Radic îl numea „piticul” şi se plângea în gura mare că nu mai face sex cu soţul ei.

Articole înrudite