Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, în calitate de Autoritate de management pentru Programul Operaţional Comun România-Republica Moldova 2014-2020, împreună cu reprezentanţii Secretariatului Tehnic Comun din Suceava, a organizat la Chişinău, o sesiune de informare dedicată potenţialilor beneficiari de finanţare.
Aproximativ 150 de reprezentanţi ai autorităţilor publice şi ai ONG-urilor din regiunea Chişinău au participat la evenimentul de informare organizat la Chişinău. Participanţii au primit informaţii detaliate despre tipurile de activităţi pentru care pot beneficia de finanţare prin program, despre modalitatea de a completa o cerere de finanţare şi despre categoriile de beneficiari eligibili. Reprezentanţii Autorităţii de Management şi ai Secretariatului Tehnic Comun au atras atenţia asupra celor mai importante aspecte privind modalitatea de completare a aplicaţiilor şi asupra noţiunilor sensibile în etapa de evaluare a proiectelor.
Sesiunea de informare face parte dintr-o serie de şapte evenimente de informare organizate de reprezentanţii Autorităţii de Management şi ai Secretariatului Tehnic Comun, care au drept scop prezentarea oportunităţilor de finanţare prin programul de cooperare transfrontalieră menţionat. Acestea vor fi urmate de opt sesiuni de instruire, organizate în perioada martie-aprilie 2018, în România şi în Republica Moldova, cu caracter tehnic, pentru a prezenta concret modul de completare a unei aplicaţii, funcţionarea sistemului electronic de înregistrare a aplicaţiilor şi etapele parcurse de o solicitare de finanţare până la momentul semnării contractului.
În contextul evenimentelor legate de lansarea apelurilor de proiecte, pe 14 martie 2018, la Chişinău, va avea loc Forumul de parteneriat organizat în cadrul Programului Operaţional Comun România-Republica Moldova 2014-2020. Evenimentul este adresat potenţialilor beneficiari din Republica Moldova şi din România şi facilitează realizarea de parteneriate eligibile pentru a depune proiecte în cadrul programului operaţional.
Programul Operaţional Comun România-Republica Moldova 2014-2020 este finanţat de Uniunea Europeană prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate şi se adresează zonei aflate la frontiera dintre România şi Republica Moldova. Alocarea financiară a Uniunii este de 81 milioane de euro.