Societatea Apă Canal SA Galaţi a finalizat implementarea proiectul „Investiţii pentru exploatarea şi întreţinerea sistemelor de apă şi canalizare la nivelul ariei de operare a Operatorului Regional Societatea Apă Canal SA Galaţi”, care a constat în achiziţionarea de echipamente, utilaje şi autospeciale pentru asigurarea întreţinerii şi exploatării corespunzătoare a sistemelor societăţii. Valoarea totală a proiectului a fost de 39.438.865,35 fără TVA, fiind repartizată pe surse de finanţare, astfel: finanţare din Fondul de Coeziune – 32.312.262,38 lei, buget de stat – 3.975.437,63 lei, buget local – 366.781,45 lei, bugetul societăţii – 2.784.383,89 lei.
Obiectivul principal al proiectului, care s-a implementat în ceva mai mult de un an, a fost îmbunătăţirea exploatării sistemelor de alimentare cu apă, inclusiv a staţiilor de tratare a apei potabile şi a sistemelor de apă uzată, inclusiv a staţiilor de epurare a apelor uzate, precum şi îmbunătăţirea calităţii serviciilor oferite clienţilor de societate.
Trebuie precizat că aria de operare în care societatea Apă Canal îşi desfaşoară activitatea de exploatare şi întreţinere a sistemelor de apă şi apă uzată în următoarele U.A.T-uri din judeţul Galaţi: municipiile Galaţi şi Tecuci, oraşele Bereşti şi Tîrgu Bujor, comunele Lieşti, Iveşti, Umbrăreşti, Barcea, Drăgăneşti, Pechea, Cuza Vodă, Slobozia Conachi, Bereşti Meria, Cavadineşti, Şendreni, Smardan, Cosmeşti şi Movileni. Sociatatea implementase proiectul „Reabilitarea şi extinderea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Galaţi” şi devenise imperios necesar ca activităţile de întreţinere şi exploatare să se realizeze utilizând metode cât mai moderne. Pentru realizarea acestor aspecte trebuia asigurată o dotare corespunzătoare, cu echipamente, autospeciale şi utilaje pentru specificul activităţii de alimentare cu apă şi colectare, epurare apă uzată, lucru care s-a realizat prin proiectul demarat în 2014. Astfel, s-au achiziţionat: 52.036 contori apă rece cu citire la distanţă şi 20.323 module radio; 1 stand automat de verificat contori apă şi 190 contori electromagnetici; 2 instalaţii de preparare a soluţiei de hipoclorit de sodiu; 2 autocisterne, 2 autolaboratoare mobile pentru detectare pierderi apă; 2 autocurăţitoare simple; 3 autovidanje; 2 autocurăţitoare combinate; 1 încărcător frontal şi 3 buldoexcavatoare; 1 autotractor cu încărcător frontal şi retroexcavator; 1 echipament transport nămol; 1 echipament încărcare, transport, împrăştiat nămol în agricultură. Noile dotări au transformat societatea Apă Canal într-o societate modernă, capabilă să ofere servicii de calitate şi „prietenoase” cu mediu.