22 NOIEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Evenimentul Tech Day Galați, un ambasador al digitalizării
Evenimentul Tech Day Galați, un ambasador al digitalizării

Digitalizarea și competențele digitale devin condiții obligatorii în societatea și economia de astăzi. Este greu să ne imaginăm un loc de muncă unde să nu fie nevoie de cunoștințe digitale de bază. Cei care doresc să-și dezvolte competențele digitale sunt așteptați la evenimentul Tech Day Galați, organizat în cadrul programului Tech Nation Digital SME de către Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România. Evenimentul va avea loc pe 23 noiembrie, de la ora 12.00, la Hotelul Vega (Bulevardul Marea Unire 107) din Galați.

Va fi o întâlnire cu invitați de seamă, specialiști, ambasadori ai digitalizării, analiști și reprezentanți ai mediului universitar. Temele discuțiilor vor viza digitalizarea companiilor, importanța abilităților digitale pe piața muncii și antreprenoriatului, precum și modurile în care poate fi susținut acest efort de digitalizare, precum proiectul „Tech Nation Digital SME”. Vor lua cuvântul Valentin Boicea, Ambasador al Digitalizarii și conferențiar la Facultatea Politehnică din București, Răzvan Bologa, Ambasador al Digitalizarii și profesor la Facultatea de Cibernetică din cadrul ASE București, Alexandru Căpățînă, Profesor la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, Adrian Măniuțiu, Ambasador al Digitalizarii, antreprenor și analist economic, Dragoș Pufulete, manager de proiect Tech Nation Digital SME.

Proiectul „Tech National Digital SME” este implementat de Consiliul Național al IMM-urilor din România și are ca obiectiv îmbunătățirea nivelului de cunoștințe, competențe și aptitudini digitale al angajaților care își desfășoară activitatea în sectoarele economice/domeniile identificate conform SNC și SNCDI din regiunile Sud Muntenia și Sud-Est (mai puțin ITI Delta Dunării). În cadrul programului, 315 angajați participă la programe de formare în domeniul competențelor digitale (nivel de bază, avansate sau cursuri dedicate specialiștilor din domeniul IT).

„Tech Nation Digital SME”  reprezintă  o  oportunitate  pentru  angajați,  care  vor  putea  învăța  despre  ce înseamna un profil virtual, SEO, Google Ads, cum pot folosi Youtube-ul în avantajul lor, elemente ce vizează comerțul electronic și securitatea cibernetică, dar și aspecte avansate precum cursuri de programare în diverse limbaje specifice. Vor exista astfel minimum 15 grupe de formare în domenii relevante pentru zona digitalizării. Cunoștințele obținute vor putea fi utilizate atât în scop personal, cât și profesional, pentru îmbunătățirea statutului pe piața forței de muncă și creșterea competitivității întreprinderii în care activează absolvenții. În urma finalizării cursurilor, minim 287 (91% din cei 315 de participanți la cursuri) de persoane vor fi certificate în domenii relevante pentru zona digitalizarii.

Mai mult, în cadrul proiectul „Tech Nation Digital SME” un număr de minimum 72 de IMM-uri sunt sprijinite în vederea elaborării și introducerii unor programe de învățare la locul de muncă, concentrate pe alfabetizarea digitală a angajaților, care să permită anticiparea și adaptarea la evoluțiile specifice mediului economic actual caracterizat de un dinamism accentuat. În conformitate cu calendarul proiectului, aproape 60 de IMM-uri sunt în curs de pregătire pentru a putea organiza astfel de programe de învățare dedicate angajaților.

Proiectul „Tech Nation Digital SME” (Cod My SMIS – 143034) este implementat în perioada octombrie 2022 – decembrie 2023 de către Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România și are o valoare totală de 4.665.731,06 lei, din care 4.665.731,06 lei reprezintă finanțare nerambursabilă.


Articole înrudite