08 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Comunicat de presă Galaţi, 14.12.2021
Comunicat de presă Galaţi, 14.12.2021

Consiliul Judeţean Galaţi anunță închiderea oficială a proiectului

«Extindere, modernizare și dotare a Unității Primiri Urgențe,

Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Galați», SMIS 119079

Unitatea Administrativ Teritorială Judeţul Galaţi, în calitate de beneficiar, a implementat proiectul «Extindere, modernizare și dotare a Unității Primiri Urgențe, Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Galați», SMIS 119079, finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional 2014 - 2020, Axa prioritară 8 - Dezvoltarea infrastructurii sanitare şi sociale, Prioritatea de investiții 8.1 – Investiţii în infrastructurile sanitare şi sociale care contribuie la dezvoltarea la nivel naţional, regional şi local, reducând inegalităţile în ceea ce priveşte starea de sănătate şi promovând incluziunea socială prin îmbunătăţirea accesului la serviciile sociale, culturale și de recreere, precum și trecerea de la serviciile instituționale la serviciile prestate de comunități, Obiectivul Specific 8.2 – Îmbunătățirea calității și a eficienței îngrijirii spitalicești de urgență, Operațiunea B – Unități de primiri urgențe.

Valoarea totală a proiectului a fost de 7.034.073,35 lei, din care valoarea sumei eligibile nerambursabile asigurate de Uniunea Europeană din Fondul European de Dezvoltare Regională a fost de 4.630.286,71 lei.

Obiectivul general al proiectului a vizat extinderea, modernizarea și dotarea Unității Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Galați. Contractul de finanțare a fost semnat la data de 3 aprilie 2019, iar durata de implementare a proiectului a fost de 51 luni, respectiv între data de 01.10.2017 și 31.12.2021.

În cadrul proiectului au fost extinse, reabilitate și modernizate spațiile în care își desfășoară activitatea Unitatea Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Galați și au fost achiziționate echipamente medicale și bunuri în scopul diversificării serviciilor medicale de investigație și tratament și pentru creșterea capacității operaționale de intervenție prin crearea unor servicii conexe de calitate (computer tomograf – 1 bucată, incubator pentru transport neonatologie – 1 bucată, aparat radiologie mobil – 1 bucată, electrocardiograf 12 canale – 6 bucăți, ventilator transport pacienți – 4 bucăți, negatoscop – 2 bucăți, developeză automată – 1 bucată, injectomat – 6 bucăți, monitor funcții vitale complet echipat – 10 bucăți, pat brancard tip UPU – 8 bucăți, paravan mobil – 2 bucăți, bancă sală așteptare 3 locuri – 19 bucăți, scaune simple – 16 bucăți, fișet documente – 5 bucăți, căruț instrumentar – 6 bucăți, rastel depozitare arhivă filme radiologice – 10 bucăți, rastel depozitare arhivă foi UPU – 10 bucăți).

Evenimentul de închidere oficială a proiectului va avea loc în data de 14.12.2021, ora 11:00, în Sala Mare a Consiliului Județean Galați din strada Eroilor nr. 7, și are drept obiectiv informarea corespunzătoare a participanților cu privire la rezultatele proiectului. La eveniment vor participa reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Galaţi, ai finanțatorului, precum și ai instituțiilor mass-media locală şi regională.

Pentru informaţii suplimentare, persoana de contact este doamna Beraru Mariana, manager de proiect, consilier în cadrul Direcţiei Programe, Consiliul Judeţean Galaţi, telefon: 0236/302572, e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..


Articole înrudite