29 MARTIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Comunicat de presă Data: 10.12.2021
Comunicat de presă Data: 10.12.2021

ÎNFIINŢARE UNITATE DE ALIMENTAŢIE PUBLICĂ CU SPECIFIC PESCĂRESC LA DATA CONSULT SRL DIN CADRUL ZONEI PESCĂREŞTI PRUT-DUNĂRE

S.C. DATA CONSULT S.R.L., cu sediul în Municipiul Galati, Str. Mărășești nr. 16, parter, spațiul B2, Bloc F7, judeţul Galaţi, derulează, începând cu data de 07.04.2020, proiectul „Înfiinţare unitate de alimentaţie publică cu specific pescăresc la DATA CONSULT SRL din cadrul Zonei Pescăreşti Prut-Dunare”, cod SMIS 132101.

Proiectul este finanțat prin Programul Operațional pentru Pescuit și Afaceri Maritime (POPAM 2014-2020), Prioritatea Uniunii Europene nr. 4 Creșterea gradului de ocupare a forței de muncă și sporirea coeziunii teritoriale, Măsura III.3 – Implementarea Strategiilor de Dezvoltare Locală, Măsura 1 – Promovarea și sprijinirea activităților care duc la diversificare; creare de locuri de muncă; valoare adăugată; învățare continuă; inovare

Autoritatea de Management: Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale prin Direcția Generală pentru Pescuit și Afaceri Maritime - POPAM.

Proiectul se implementează în Municipiul Galați, județul Galați, până cel târziu în data de 30.12.2021.

Valoarea totală a proiectului este de 712.049,63 lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă este de 489.306,90 lei.

Obiectivul general al proiectului propus de S.C. DATA CONSULT S.R.L. este susținerea produselor și serviciilor locale din Zona Pescărească Prut-Dunăre prin înființarea servicului de alimentație publică cu specific pescăresc – Cherhanaua “Happy Fish” cu asigurarea inovării și modernizării în procesul de preparare și servire a produselor din pește în condiții și standarde avansate de calitate și siguranță, prin asigurarea eficientizării fluxului de activități cât și a accesului nediscriminatoriu al reprezentanților, membrilor comunității pescărești.

Cherhanaua “Happy Fish” va fi creată prin varianta modernă a costrucțiilor containerizate cu posibilități diverse de personalizare, adaptare și deplasare la evenimente (mobilitatea food-truck-ului) și va fi dotată cu echipamente cu un grad ridicat de inovare. “Happy Fish” va fi dotată cu o instalație brevetată complet ecologică care va asigura un proces de preparare inovativ pentru toate produsele din pește: gătire prin coacere, cu curenți de aer cald, fără a utiliza soluțiile clasice de prăjire cu utilizarea/reutilizarea de ulei rafinat sau brut. Tehnica inovativă de gătire va asigura produse din pește de calitate superioară.

Investiția va contribui la dezvoltarea locală și regională, la dezvoltarea mediului de afaceri local și regional din Zona Pescărească “Prut-Dunăre” prin creșterea contribuțiilor la bugetul local/național, prin menținerea standardelor de calitate, de costuri și de timp atât pentru clienți cât și pentru furnizori și parteneri: reprezentanți/membri ai comunității pescărești, clienți cu preferințe culinare pescărești din teritoriul FLAG și nu numai, turiști în diverse forme, în special cu motivație gastronomică-pescărească, cu o atractivitate unanim recunoscută.

Dezvoltarea companiei va asigura stabilitatea angajaților actuali și familiilor acestora cât și a celor ce vor fi angajati prin implementarea proiectului.

Din perspectiva dezvoltării durabile, ca impact pozitiv asupra calității mediului, se evidențiază faptul că se vor reduce consumurile specifice de energie prin utilizarea atributelor funcționale ale noii instalații creată prin proiect care generează o soluție eco pentru încălzire și răcire, mai ieftină și cu emisii scăzute – conform brevetului de invenție, ceea ce reprezintă o măsură activă de protejare a mediului.

Cherhanaua “Happy Fish” Date contact: Marius-Gerard Necula, Administrator S.C. DATA CONSULT S.R.L. Telefon: 0744597255, E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.


Articole înrudite