28 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
COMUNICAT DE PRESĂ - Galaţi, 09 decembrie 2019
COMUNICAT DE PRESĂ - Galaţi, 09 decembrie 2019

Școala Gimanzială nr. 28 Galați anunță încheierea proiectului ”Dunăre. Prut. Siret. Educație Școlară” (SMIS 128080), finanțat prin Programul Operațional de Pescuit și Afaceri Maritime 2014 – 2020, proiect ce a fost depus în cadrul Strategiei de Dezvoltare Locală a zonei Pescărești PRUT-DUNĂRE (Măsura 3 - Promovarea și valorificarea socio-culturală a zonei pescărești precum și consolidarea rolului comunităților pescărești în dezvoltarea locală) implementată la nivel local de către Asociația pentru Dezvoltare Durabilă ”Prut – Dunăre” Galați (FLAG Galați), în baza Contractului de finanțare nerambursabilă nr. 175/10.01.2019 încheiat cu Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale – prin Direcția Generală de Pescuit – Autoritatea de Management pentru Programul Operațional de Pescuit și Afaceri Maritime.

Valoarea totală destinată implementării Proiectului ”Dunăre. Prut. Siret. Educație Școlară” (SMIS 128080) a fost de 133.598,88 lei.

Activitățile proiectului ”Dunăre. Prut. Siret. Educație Școlară” (SMIS 128080) s-au derulat în arealul FLAG Galați respectiv în comunele Cavadinești, Oancea, Frumușița, Tulucești, Municipiului Galați, Braniștea și Șendreni.

 

Obiectivul general al proiectului a vizat punerea în valoare a patrimoniului cultural din arealul FLAG Galați și a biodiversității mediului acvatic prin educație nonformală a elevilor din cadrul Școlii Gimnaziale nr. 28 Galați până în anul 2023.

 

Obiectivele specifice ale proiectului care au vizat activitățile și respectiv rezultatele proiectului sunt:

  1. Creșterea gradului de cunoaștere a mediului acvatic dulcicol, a identității locurilor de care aparțin (zona pescărească Prut-Dunăre Galați) pentru 150 de copii (beneficiari direcți) prin activități de educare, explorare (adaptate vârstei), activități de ecologizare, lecții demostrative (activități artistice – poveste transpusă în piesă de teatru, expoziții tematice) și activități de promovare.
  2. Creșterea capacității instituționale și operaționale a Școlii Gimnaziale nr. 28 Galați (până la finalul perioadei de implementare a proiectului) prin dezvoltarea de activități de educare complementare ofertei educaționale specifice învățământului obligatoriu, utilizarea metodelor de învățare specifice educației non-formale, inclusive și crearea de noi premise educative extracurriculare (crearea a 5 clase resursă pentru educarea interdisciplinară a elevilor).

Pentru detalii privind oportunitățile de multiplicare a rezultatelor ne puteți contacta la nr. telefon: 0236.433.413 sau pe e-mail la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.


Articole înrudite