22 NOIEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Comunicat de presă Data 19.10.2023
Comunicat de presă Data 19.10.2023

Finalizarea proiectului

„ Creșterea performanței energetice a blocurilor: CL3 Scara 1, str. Armata Poporului, nr. 6; C4, str. Stadionului, nr 12 din municipiul Galați”

 

Unitatea Administrativ - Teritorială Municipiul Galați anunță finalizarea implementării proiectului cu titlul „ Creșterea performanței energetice a blocurilor: CL3 Scara 1, str. Armata Poporului, nr. 6; C4, str. Stadionului, nr 12 din municipiul Galați”, cod SMIS 124431, finanțat  prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 3 - Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiții 3.1 - Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice și în sectorul locuințelor, Operațiunea A – Clădiri rezidențiale, Apel dedicat sprijinirii obiectivelor SUERD, Apel de proiecte nr. POR/2017/3/3.1/A/SUERD/1,  în baza contractului de finanțare nr. 5952 din 28.08.2020  încheiat cu Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației, în calitate de Autoritate de Management și cu Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud – Est, în calitate de Organism Intermediar.

Obiectivul general al proiectului constă în sprijinirea îmbunătăţirii eficienţei energetice a clădirilor rezidențiale din municipiul Galați, ceea ce va conduce la reducerea consumului de energie contribuind astfel la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.

Obiectivul specific al acestui proiect a constat în creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe CL3 Scara 1, str. Armata Poporului, nr. 6; C4, str. Stadionului, nr 12 din Municipiul Galaţi, cu efecte favorabile asupra calităţii mediului ambiental şi a sănătății locuitorilor, prin scăderea sub 90kWh/m2an a consumului specific de energie pentru încalzire.

Rezultate obținute:

În urma implementării proiectului a avut loc reabilitarea termică a imobilelor prin anveloparea clădirilor, termoizolarea casei scării cu polistiren extrudat, izolarea planșeelor peste subsol, termohidroizolarea teraselor, schimbarea tâmplăriei cu profile din PVC culoare albă cu geamuri termoizolante, schimbarea lămpilor de iluminat existente cu lămpi de iluminat tip LED, refacerea trotuarelor perimetrale.

Impactul proiectului

Proiectul, pe lângă rezultatele pozitive directe, generează pe parcursul implementării și după implementare următoarele beneficii:

- îmbunătățirea condițiilor de igienă și confort termic interior;

- reducerea pierderilor de căldură și a consumurilor energetice;

- reducerea costurilor de întreținere pentru încălzire și apă caldă de consum.

Beneficiari ai rezultatelor proiectului sunt atât locuitorii actuali cât și cei viitori, precum și întreaga comunitate/populație din zonă prin efectul benefic asupra mediului înconjurător, ca urmare a reducerii emisiilor de carbon.

Valoarea totală a proiectului a fost de 2.375.868,28 lei, din care valoarea sumei nerambursabile din Fondul European de Dezvoltare Regională a fost de 1.424.455,74 lei.

Perioada implementare : 01.03.2018-  31.12.2023.

Informaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0236.321.255, Manager proiect – domnul Silviu Bacalum,  e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. 


Articole înrudite